TAŞKÖPRÜ YAĞLI GÜREŞLERİ’NDE KAZANAN KARA OLDU

Körfez Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 43. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Şenlikleri Yağlı Güreş Müsabakalarında başpehlivanlık unvanını Orhan Okulu’yu yenen Recep Kara kazandı...

2,5 AYDA MODERN BİR TESİS İNŞA EDİLDİ

Körfez Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 43. Altın Kiraz Festivali bu yıl dolu dolu etkinliklerle şölen havasında geçti. Çok güzel bir doğal ortamı bulunan sevindikli köyünde yapılan güreş müsabakalarına Körfez halkı yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı İsmail Baran, geçtiğimiz yıl Körfez tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ata sporumuz Yağlı Güreşleri Körfez’e tekrar kazandırırken 2,5 ay gibi kısa bir sürede Sevindikli köyüne modern bir tesis inşa etti. Sevindikli Taşköprü Güreş Arenada düzenlenen güreşlerin finalinde Recep Kara ile Orhan Okulu karşı karşıya geldi. Kırkpınar güneşlerinde başpehlivan unvanı bulunan Recep Kara, Taşköprü Güreşlerinde de başpehlivan unvanını kazandı.

YAĞLI GÜREŞLER KIRAN KIRANA MÜCADELELERE SAHNE OLDU

Türk güreşinin efsane isimlerinin buluşturan 43. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Şenlikleri Yağlı Güreş Müsabakaları kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Türkiye'nin dört bir yanından güreşçilerin katıldığı 43. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Şenlikleri Yağlı Güreşine Recep Kara, Ali Rıza Kaya, Hasan Tuna, Orhan Okulu ve Serhat Balcı damga vurdu.

412’Yİ AŞKIN SPORCU KIRAN KIRANA MÜCADELE ETTİ

Sevindikli Köyü Taşköprü Er Meydanında başpehlivan, baş altı, büyük orta, küçük boy, küçük orta, deste, teşvik, minik 1, minik 2 ve minik 3 dallarında 412’yi aşkın sporcu kıran kırana mücadele etti. Birinci Recep Kara kemerini ve madalyasını Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın elinden aldı. İkinci Orhan Okulu ve üçüncülüğü Ali Rıza Kaya paylaştı.

YAĞLI GÜREŞLERE KÖRFEZ’İN PROTOKOL ÜYELERİNİN İLGİSİ BÜYÜKTÜ

Ev sahibi Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez Jandarma Komutanı Fikret Çetin Kale, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK ADINA HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇMIYORUZ

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Burada Ata sporumuzu büyük bir zevkle izliyoruz. Ata sporumuzu seviyoruz, yaşıyoruz, yaşatacağız. Geçtiğimiz yıl startını verdiğimiz Yağlı Güreşlerimizi bu yıl standartlarımızı daha da genişleterek halkımızın önüne sunduk. 2,5 ay gibi kısa bir sürede belediye ekiplerimizle birlikte gece gündüz çalışarak bu alanı sizler için oluşturduk. Kültürümüzü yaşatmak adına hiçbir fedakârlıktan kaçmıyoruz” şeklinde konuştu.

RECEP KARA BAŞPEHLİVAN OLDU

Aileleriyle birlikte Sevindikli Köyüne gelen Körfezliler pehlivanların nefes kesen mücadelelerine şahitlik etti. Pehlivanlar Recep Kara ve Orhan Okulu’nun er meydanında mücadele ettiği Sevindikli Köyü Taşköprü Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu’yu mağlup eden Recep Kara başpehlivan oldu. Başaltı dalında ise Abdülhamit Altun mağlup eden Ercan Gençdoğan başaltının galibi oldu.

06 Haz 2016 - 20:08 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.