Kocaeli Ülkü Ocakları olarak Manisa Soma’da meydana gelen bu maden kazasında şehit olmuş, maden altında mahsur kalmış ve tedavisi süren yaralı işçilerimiz için bütün Ülkü Ocağı binalarımızda Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
Milletimizi çok derinden yaralamış, hepimizi tarifi imkânsız bir acıya gark etmiş olan hadise neticesinde aziz milletimizin gözyaşlarının karıştığı samimi dualarına iştirak etmek Ülkü Ocaklı her Türk evladının vazifesidir. Temennimiz mahsur kalan işçilerimizin bir an önce çıkarılarak, ailelerine kavuşmaları yönündedir.
Ülkü Ocaklarının bölgede bulunan il ve ilçe teşkilatları tüm mensuplarıyla birlikte hadisenin meydana geldiği andan beri arama kurtarma çalışmalarına katkı sunmaktadır.
Ayrıca, kederli işçi yakınlarına karşı uygunsuz tutum ve davranış sergileyen bütün yetkilileri esefle kınıyoruz. Yaşanan bu hadisenin tüm yönleriyle araştırılıp, aydınlatılması; sorumluların derhal cezalandırılması ve bundan sonra yaşanabilecek hadiselerin önlenmesi adına ivedilikle gereken tedbirlerin alınması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Hayatlarını kaybeden madencilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başta madencilerimizin aileleri olmak üzere yüce milletimize sabırlar diliyor, maden altında bekleyen işçilerimizin sağ salim çıkarılarak ailelerine kavuşmalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.