Vergi dairesinde 7 memurda koronavirüs çıktı!

Acısu Vergi Dairesinde çalışan 7 memurun Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Kocaeli Vergi Dairesine bağlı Acısu Vergi Dairesinde çalışan 7 memurun Kovid-19 testi pozitif çıktı. Her geçen gün kamu dairelerinde vakaların görülmeye devam edildiğini belirten BES Kocaeli Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Karstarlı, "Çalışanlar üzerinde ciddi bir baskı unsuru olan pandemi nedeniyle gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir" dedi.

“VERGİ DAİRESİ KAPATILMALI”

Acısu Vergi Dairesinde çalışan 7 memurun Kovid-19 testinin pozitif çıktığı, yaklaşık 20 temaslı memurun ise karantinada olduğunu söyleyen Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Karstarlı, 50-60 memurun çalıştığı vergi dairesinde pozitif ve temaslı vakaların ardından 15'e yakın memurun hizmet verdiğinin bilgisini verdi. Dairenin bu süreçte kapatılması gerektiklerini söyleyen Karstarlı, "Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı Acısu Vergi Dairesinde aldığımız bilgilere göre yaklaşık 7 personelin Covid-19 pozitif olduğu, birçok personelin karantinaya alındığı, şu an dairede ortalama 15’e yakın personelin hizmet vermeye devam ettiği bilgisi alınmıştır. Sendika olarak konu ile ilgili grup müdürü ile yaptığımız telefon görüşmesi neticesinde dairenin bu süreçte kapatılması gerektiğini, tüm personele test yapılmasını, daire kapısına vatandaşı bilgilendirici bir duyuru asılması taleplerimizi ilettik. Ancak dairenin kapatılmasının ve duyuru asılmasının yetkilerini aştığını, dairenin dezenfekte edildiğini, vatandaşın 5’er 5’er daireye alındığı bilgisi alınmıştır" dedi.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI"

Kamu çalışanlarına yönelik alınan tedbirleri hatırlatan Karstarlı, "26 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 'COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler' başlıklı 2020/11 sayılı genelgenin birçok kurumda uygulanmıyor olması her geçen gün kamu dairelerinde vakaların görülmesine neden olmaktadır. Çalışanlar üzerinde ciddi bir baskı unsuru olan pandemi nedeniyle gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. Evrensel

19 Eki 2020 - 20:02 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.