Yeni MİT Kanunu, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nü ayağa kaldırdı

İnsan Hakları İzleme Örgütü yeni MİT kanunu ile alakalı çarpıcı bir açıklayıcı bilgi verdi. Örgüt Türkiye'de yeni MİT kanununun hak ihlallerine kapı açtığını vurguladı…

İnsan Hakları İzleme Örgütü, yeni MİT Kanunu ile alakalı tüm dikkatleri üzerinde toplayan bir açıklayıcı bilgi verdi. Beyanatta yeni MİT Kanunu'nun, Türkiye'de hak ihlallerine kapı açtığına ve "Hukukun üstünlüğü ilkesi zayıflatan bir düzenleme" olduğuna vurgu yapıldı.

"TÜRKİYE'DE YENİ MİT KANUNU HAK İHLALLERİNE KAPI AÇIYOR"

İnsan Hakları İzleme Örgütünün internet sitesinden gerçekleşen açıklamasında yeni MİT kanununun, bir yandan MİT'in izleme, gözleme ve dinleme yetkililerini artırırken, Bir yandan da teşkilata atfedilebilecek hak ihlallerini açığa çıkartan gazetecileri hapis cezasıyla tehdit ettiği açıklandı.

Örgütün Türkiye Raportörü Emma Sinclair-Webb, "Yeni MİT yasası, bir yandan teşkilata neredeyse sınırsız yetkiler verirken, Bir yandan da bu yetkilerin suistimalini açığa çıkartmaya personelin cezalandırılmasını öngörüyor" dedi.

Beyanatta yeni yasa ile beraber MİT personeline fiilen yasal dokunulmazlık verildiği dokunumazlığının ihlal edilebileceğini dikkat çekildi. "Türkiye'nin kanunları, genellikle, mahrem bilgilerin muhafazası ve bu bilgilere erişimin kapsamı hususunda net sınırlar çizmiyor. dendi.

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İLKESİ ZAYIFLATAN BİR DÜZENLEME"

İnsan Hakları İzleme Örgütü yeni yasayı, Türkiye hükümeti'nin bu sene içerisinde çıkarttığı, devletin gücünü muhtemel hak ihlallerine karşı makul yasal güvenceler getirmeden artıran ve hukukun üstünlüğü ilkesini zayıflatan bir dizi yasal düzenlemenin en son örneği olarak tanımladı..

Kaynak: Saman İnternet Yayını

30 Nis 2014 - 11:47 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.