Başkan Baran; “Kocaman Bir Aile Olduk”

Körfez Belediyesi’nin Ramazan’ın manevi coşkusunu ilçe sakinleri ile paylaşmak için düzenlediği mahalle iftarları, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanıyor...

'Körfez'de Mahalleler Ramazanla Şenleniyor' adlı iftar programının bir yenisi Esentepe - Kuzey Mahallesi Çenedağ Caddesinde yapıldı.

İftara Yoğun İlgi

Esentepe – Kuzey Mahallesi sakinleri, Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. Mahalle sakinleri güzel havada aileleriyle birlikte aynı sofra etrafında oruçlarını açtı. Yaklaşık 1500 mahalle sakininin katıldığı iftar yemeğine Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra AK Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Duran ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri de katıldı. İftar öncesi tasavvuf grubunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri dinleyen mahalle sakinleri, hep bir ağızdan dualar ederek Ramazan Ayı'nın manevi havasına ve bereketine ortak oldu.

Baran; “Kocaman Bir Aile Olduk”

Çenedağ Caddesinde verilen iftar yemeği öncesinde Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, vatandaşlarla sohbet etti, hazırlanan sofralarda iftar saatini bekleyen vatandaşları tek tek gezerek vatandaşlara '' hayırlı ramazanlar'' diledi. İftar öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Ramazan ayının manevi birleştirici ve kaynaştırıcı atmosferine dikkat çekti. “İftarlarımızı her mahallemize taşıyoruz. Yine bir iftar programımızda sizlerle birlikte olmanın, Ramazan ayının güzelliklerini paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Baran, “Görüyorum ki gittiğimiz her mahallemizde olduğu gibi yine kocaman bir aile olmuşuz ve birlikte neşe içerisinde hoş sohbetler eşliğinde orucumuzu açıyoruz. Bu akşamda eş, dost, konu, komşu, akrabalarımızla birlikte orucumuzu açacağız. Dostlukların, samimiyetlerinin artmasına bu güzel sofralar vesile olsun diliyorum.” dedi.

Mazlum ve mağdurlar için dua isteyen Baran, Ramazan ayını en şekilde idrak ederek bayrama ulaşma temennisinde bulundu.

İftar Sonrası Çay Sohbeti

İftar vaktinde dua ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle oruçlar açıldı. İftar sonrası vatandaşlara çay ikramında bulunulan programda, oruçlarını afiyetle açan vatandaşlar belediye tarafından kendilerine ikram edilen çayları yudumlayıp Ramazanın manevi hazzında keyifle sohbetlerini gerçekleştirdiler. Geçmişten günümüze Ramazan geleneği olarak tanınan ve her yaştan Körfezlinin yüzünde tatlı bir tebessüm bırakan; Hacivat ve Karagöz gölge oyunu da ilgiyle seyredildi.

12 Tem 2014 - 14:32 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.