Çanakkale Mahşeri Kartepe’de Sahnelendi

18 Mart 1915 Şanlı Çanakkale Zaferimizin 99. Yıldönümü Kartepe’de farklı etkinliklerle anıldı...

Kartepe’de ilk defa sahnelenen Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı adlı tiyatro oyunu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Mahmud Tahsin’in yazıp yönettiği “Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı” 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinliklerinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Kartepelilere sahnelendi. İki anzak askerinin üstlerine verdikleri rapordan alınarak uyarlanmış gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılmış olan oyun, bilindik Çanakkale oyunlarının aksine, komedi ve dramı başarılı bir şekilde harmanlamasıyla dikkat çekiyor. Oyunun konusu ise şöyle; “12 Ağustos 1915’te Suvla kıyısında bir siperde bulunan beş askeri, 314 Mahmud, Komutan, Laz Cemal, Mehmet ve İstanbullu’yu anlatıyor. Beş asker, düşmanın hiç görünmediği bu siperde aylardır beklemektedir. Bir bayram sabahı, namaz için hazırlık yaptıkları sırada sahilden büyük bir çıkarma yapıldığını fark ederler. Artık bir karar zamanıdır: Gitmek ya da Kalmak. İkisi içinde bir çok neden vardır”.

“Çanakkale Mahşeri” adlı tiyatro oyunu ile Kartepelilere Çanakkale ruhunu yeniden yaşattığı için oyunculara teşekkür çiçeği takdim Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, “Bizleri o günlere götüren ve o anları hep birlikte yaşatan, bu oyunun ekibini başarılı performansları için tebrik ederim” dedi.

21 Mar 2014 - 11:56 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.