Kandıra Namazgah Barajında 6 milyon m3 su

Kocaeli’de etkili olan yağışlarla birlikte Kandıra Namazgah barajında su seviyesi yükselerek 6 milyon m3 kapasitesine ulaştı...

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kandıra, sahil ve köyleri ile İzmit, Derince ve Körfez ilçelerine bağlı yerleşim alanlarının içmesuyu ihtiyacını karşılamak için yaptığı Namazgah Barajı’nın inşaatını bir süre önce tamamlayarak bölgeye su vermeye başladı.

Barajdan yerleşim alanları için yapılan dağıtım hatlarının sürdüğü barajda, yaşanan kuraklığa rağmen, bölgenin bir yıllık ihtiyacını karşılayacak seviyede su birikti. İl genelinde hafta sonu başlayan ve etkisini sürdüren yağışlar ile birlikte barajda doluluk oranı da 50 metre kotuna çıktı. Bu kot ile birlikte barajda 6 milyon m3 su birikti. Bu hafta boyunca etkisini sürdürmesi beklenen yağışlarla barajda su seviyesinin daha da artması bekleniyor.

İSU Genel Müdürlüğü, inşaatı devam eden dağıtım hatları ile birlikte Körfez ilimtepe bölgesi üzerinden Körfez havzasına Namazgah barajından su vermeyi de planlıyor.

11 Mar 2014 - 12:30 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.