Körfez Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclisi Gerçekleştirildi

Körfez Belediyesi Temmuz ayına ait olağan meclis toplantısı Körfez Belediyesi Meclis Salonunda yapılan oturumla gerçekleştirildi...

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın öncülüğünde yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Toplantı öncesi Belediye Başkanı Baran, Mübarek Ramazan ayının başta Körfezliler olmak üzere tüm İslam alemine hayırlı olması dileğinde bulundu. Bir dizi ziyaret gerçekleştirdiği Körfez ilçenin kardeş belediyesi olan Bulgaristan’ın Varbitsa Belediyesi ile izlenimlerini meclis üyelerine aktaran Başkan Baran, Körfez Kent Konseyinin yeni dönem çalışmalarında da başarılar diledi.

Gündemde yer alan 12 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Temmuz meclisinde gündemin ilk maddesi olan Körfez Belediyesi logosunun değişimi ile ilgili süre uzatım kararı, Kültür, Turizm ve Sanat komisyonunun raporu sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesi oluşturan ve daha önceki toplantıda Plan ve Bütçe komisyonuna sevkedilen amatör spor kulüplerine nakdi-ayni yardım yapılması ile ilgili komisyon rapor sonucu oybirliği ile kabul edildi.

Başkan Baran, konuyla ilgili olarak tüm spor dallarına eşit mesafede yaklaştığını ve bütün kategorilerde yarışan tüm sporculara desteklerinin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini belirtti.

Mimar Sinan Mahallesi 250 ada 1 nolu tescilsiz parselin Körfez İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Komisyonu Raporu ise gündemin beşinci maddesini oluşturdu. Komisyon rapor sonucuna göre ilgili alanın Körfez İlçe Müftülüğüne 25 yıl süreyle devrine oybirliği ile karar verildi.

Gündemin diğer maddelerini oluşturan; Belediyemiz sınırları içerisinde Güney mahallesi, Tütünçiftlik Sahilinde yer alan Günübirlik Turizm Tesis Alanı kullanımlı adalarda uygulama imar planı değişikliği,Hacıosman ve Çamlıtepe Mahalleleri 82 ada 26 ve 375 ada 17 numaralı parsellerde uygulama imar planı değişikliğinin ve Güney Mahallesi 758 adada uygulama imar planı değişikliği tekliflerinin İmar ve Şehircilik Komisyonuna havalesi belediye meclisince oybirliği ile karar verildi.

Temmuz ayı olağan toplantısında memur dolu kadro değişiklikleri ile gündem maddesi de görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üye olunması ile dokuzuncu gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Başkanlığını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunun yaptığı Türk Dünyası Belediyeler Birliğine Körfez Belediyesi asil üyesi olarak Ömer Yılmaz belirlenirken yedek üye olarak ise Kadir Aydoğdu belirlendi.

Onuncu gündem maddesinde Körfez Kent Konseyi etkinlikleri için belediye başkanına yetki verilmesi isteği oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerin oylanmasının ardından, meclis üyeleri önergelerini sunmak üzere söz aldı. Dilek ve temennilerde söz alan meclis üyelerinin sorularına da cevap veren Başkan Baran, Körfez aşığı olduğunu belirterek projelerin bir plan dâhilinde gerçekleştirileceğini söyledi. Baran, Körfez Belediyesinin tüm birimlerinin düzenli olarak çalışmalarını gerçekleştirdiğini ve çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için çalışmalara, projelere tüm kesimlerin görüşlerini alarak aralıksız devam edileceğini de sözlerini ekledi.

Bir sonraki meclis tarihi 3 Ağustos 2014 saat 16.00 olarak belirlendi.

05 Tem 2014 - 19:47 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.