AKP’li belediye başkanı ibadethanelere karşı mı?

İlimizde en çok eleştiri alan Körfez Belediyesi’nde ilginç ve bir o kadar enteresan şeyler yaşanıyor.

AKP’li belediye başkanı ibadethanelere karşı mı?
AKP’li belediye başkanı ibadethanelere karşı mı?
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Belediye başkanı Şener Söğüt eleştiri konusunda hiç gündemden düşmüyor.

Hiçbir yazılan çizilen haberlere cevap vermiyor.

Daha sert eleştiri yazan gazetecileri ise sürekli mahkemeye veriyor.

Yani korkak savaşçı mantığıyla hareket ediyor.

Değerli okurlar ve bil hassa değerli Körfezliler, bu haber gerçekten çok enteresan ve sonuna kadar okumanızı rica ediyoruz…

Körfez Hacı Osman Mahallesi’nde Amasyalılar Mahallesi olarak bilinen bir yer var.

Hemen otobanın üstünde kalan bir yer burası.

Körfez’in bir önce ki belediye başkanı İsmail Baran tarafından buraya çok güzel bir cami yapılmıştı.

Baran, görevinin bitmesine son bir yıl kala bu caminin inşaatına başlamış ve yüzde 80’ini bitirmişti.

Yeniden aday gösterilmediği için camiyi mecburen tamamlayamayan Baran, caminin yüzde 80’lik inşaatını bitirmesine rağmen tam 19 aydan beri görevin başında olan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt mahalle halkının defalarca söylemesine rağmen Baran’ın zamanında tamamlanamayan camiye tek bir çivi dahi çakmadı.

50-60 Bin veya en fazla 100 Bin lira gibi kalan tadilat masrafına rağmen ısrarla bu camiyi yapmak istemeyen başkan Şener Söğüt neden ve niçin bu ibadethaneyi bitirmiyor? Bu da halkın kafasında soru işareti bırakıyor.

Seyir terası gibi ilçemize kuş bakışı manzaralı olan ve bulunduğu mahallenin en büyük ihtiyacı konumundaki caminin ısrarla ibadete açılmaması acaba bir önce ki belediye başkanının yapmasından dolayı mı kaynaklanıyor?

Yoksa belediye başkanı Şener Söğüt cami yapılmasına mı karşı?

Ya da belediyenin kasasında para mı yok?

Eğer böyleyse belediyenin iştirakleri olan şirketlerden huzur hakkı alan şirket yöneticileri (aynı zamanda belediye meclis üyeleri ya da çalışanlarıdır) 2-3 aylık huzur haklarını bu caminin tamamlanması için hibe etseler camide bitecek ve Körfez halkının hizmetine açılacaktır.

Bu konuyu şimdiye kadar muhalefet partisi meclis üyelerinin de gündeme taşımaması da çok garip bir durum!

Körfez Belediyesi gibi büyük sanayi kuruluşlarını sınırları içerisinde barındıran ve bütçesi 300 Milyona dayanmasına rağmen Söğüt’ün bu camiyi tamamlamaması konusunda herkes kendisinden sağlıklı bir açıklama bekliyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın cami ve ibadethaneler konusunda ne kadar hassas olduğunu herkesçe bilinmekte.

En son 86 yıl sonra Ayasofya Cami'yi tüm Dünyayı karşısına almasına rağmen yine de ibadethaneye açmıştı.

Ancak bu haberde görülüyor ki, Şener Söğüt partisi tarafından seçilen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı fikri taşımıyor.

Resim ortada, caminin yüzde 80’i tamamlanmış, sadece yüzde 20’li kısmı kalmış ve 19 aydan beri tek bir çivi çakılmamış.

Şayet Söğüt’ün burayı yapmaya gücü yetmiyorsa tavsiyemiz; isterse İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan’dan bu konuda yardım alabilir.

Hürriyet’e bunu söylemesi durumunda komşu belediyeye hemen destek sağlar ve bu yarım kalan ibadethane halka açılır diye düşünüyoruz..!

Görüldüğü gibi caminin şehir terası gibi bir manzarası var.

Caminin çevresinde birçok hane olmasına rağmen ısrarla ibadethaneye açılmıyor.

Bir önce ki belediye başkanı İsmail Baran caminin kapılarına kadar herşeyinini yapmasına rağmen mevcut yönetim 19 aydan beri tek bir çivi dahi çakmadı.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt tüm eleştirilere rağmen kulak asmadan görevine devam ediyor.

19 Eki 2020 - 00:05 - Kent Kulisi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.

06

Hanedan - Sözde hep din üzerinden siyaset yaparlar fakat artık ceplerini dodurmaktan bir camiyi bile bitirmeye fırsat bulamıyorlar sorsan para yok derler.bugün sadece bir cuma namazında bile toplanan para ile bu cami yapılır yada bir hayırsevere bıraksalar oda yapar ama Körfez belediyesi yapmıyor.sebebini bizde çok merak ediyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 00:05
05

Tosuncuk - Ekrem İmamoğlu Cuma namazına gitmedi diye tükriye genelinde eleştirili fakat AKPli belediye mahallesine yüzde 80i bitmiş camiyi 2 senede açmıyor hangisi daha dindar hangisi daha millyetçi hangisi insanları daha çok düşünüyor ve HANGİSİ SİZCE DAHA DÜZGÜN SİYASETÇİ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 00:05
04

Gülsüm K. - SANA REY VEREN ELLERİM KIRILSIN ŞENER SÖĞÜT.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 00:05
02

Avukat - AK Partili biri olarak şener söğütün bu kadar hataları yüzünden inanın soğudum partiden kendisi cevap vermesine gerek yok tüm yazdıklarınızı körfez konuşuyor.Bu haber zaten onun artık körfez için değil kendi için çalıştığını gösteriyor.huzur hakkı adı altından yandaşlarına kıyak yapacağına bitmiş bir camiyi açmaması çok manidardır.Bu haberi cimere kendim şikayet edeceğim artık birileri yaptığı yanlışa dur demeli.8 Ekimdede sayın cumhurbaşkanı kulağını burda çekecek inşAllah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 00:05
01

Hüseyin Söz - Camide cami ama manzara o biçim bence yıksın orayı restaurant yapsın para basar valla :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 00:05