Körfez Belediyesi kurumsallaşıyor

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde Körfez Belediye Başkanlığına seçilen İsmail Baran belediyedeki kadroyu gün geçtikçe daha da güçlendiriyor...

Göreve geldikten sonra ekibini kuran ve oldukça başarılı bir kadro oluşturarak Körfez’i en iyi şekilde yöneten başkan Baran, şimdilerde Körfez Belediyesi’nin kurumsal bir belediye olması yönünde ciddi adımlar atıyor.

Tabiri caizse başkan Baran işi ehline bırakma mantığıyla hareket ediyor…

Peki başkan Baran Körfez Belediyesi’nin kurumsallaşmasında nasıl adımlar atıyor?

Örneğin spor danışmanını sadece ilimizde değil, Türkiye genelinde tanınan spor adamı Metin Özkan’ı yaparak işi ehlinin yapmasını sağladı.

Körfez Futbol Akademisi’nde UEFA Lisanslı hocalar nezdinde antrenmanlar yapılmakta. Körfez Gençler Birliği’nin kurulmasıyla diğer branşlara da girilmesini sağlayacak. Körfez Futbol Akademisi’nde 700 öğrenci bulunmakta ve bu çocuklar sokaklardan kurtarılarak spora kazandırılmakta.

Bu belediyenin spor dalında oldukça örnek teşkil eden bir başarısı anlamına gelmekte.

Bir başka örnek ise geçtiğimiz hafta gerçekleşti.

Belediyenin yan kuruluşu olan YARPAŞ ve KÖRPAŞ A.Ş.’nin başına getirilen isimler oldu.

YARPAŞ’ın başına mali müşavir olan Murat Yazar getirildi.

Murat Yazar’ı başkan Baran’ın getirmesinin sebebinin başında mesleğinin mali müşavir olması geliyor.

Bu da oldukça mantıklı ve doğru karar.

Çünkü belediyeye ait yan kuruluştaki hesapların en iyi şekilde incelenmesi için bir mali müşavirin getirilmesi en doğru karar olacaktı.

Kalkıp da hesaptan kitaptan anlamayan birisinin yönetim kurulu başkanlığına getirilmesi oranın kötü yönetilmesine neden olurdu.

Spor dalında nasıl her geçen gün ciddi mesafeler kaydediyorsa Körfez Belediyesi, aynı şekilde son yapılan değişikliklerde de ciddi mesafe kat edecektir.

Başkan Baran’ın akıllı ve mantıklı düşünceleri ile Körfez Belediyesi her geçen gün daha da kurumsallaşarak daha da profesyonel bir yönetim anlayışıyla hareket etmekte.

Bu yüzden belediye başkan İsmail Baran halk nezdinde olan sevgisinin yanında profesyonel yöneticilik anlamında da başarı grafiğini günden güne yükseltmekte.

21 Ağu 2015 - 01:09 - Kent Kulisi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.