Muammer Çelik: Çenesuyu’nun sadece temelini yaptık

Anıt Mimarlık’ın sahibi Muammer Çelik, hakkında çıkan haberler üzere gazetemiz aracılığıyla açıklama yaptı...

Hatırlanacağı üzere gazetemizin Kent Kulisi sütunlarında Derince Belediyesi neden bütün işleri tek bir firmaya veriyor şeklinde haberler yayınlamıştık. Bahsi geçen haberlerde belediyenin proje işlerini imar müdürü Süleyman Akar’ın desteğiyle sürekli Anıt Mimarlık’a verildiği ve bu yüzden diğer firmalara haksızlık yapıldığını söylemiştik. Bu iddialar neticesinde Derince Belediyesi, imar müdürü ya da Anıt Mimarlık’ın bir açıklama yapmasını gerektiğini yazmıştık. Nitekim çıkan haberlerin ardından Anıt Mimarlık’ın sahibi Muammer Çelik’ten gazetemize yazılı bir açıklama geldi. Çelik yapmış olduğu açıklamasında Sülemman Akr’ın şirklerinin gizli ortağı olmadığını ve Çenesuyu Fabrikası’nın işinin ise sadece temelini firmalarının yaptığını söyledi.

İşte Muammer Çelik’in yazılı açıklaması;

Muammer Çelik 1987 yılında mühendislik yaparak ve 1990 yılında bir ortakla ticaret hayatına başlamış olup, 1995 yılında aile şirketi kurarak beş kardeş ile beraber proje, inşaat, ticaret faaliyetlerine devam edilmiştir. Hiçbir gizli ortağı yoktur, ihtiyacı olmamıştır. Doğru iş, güvenilir iş yaparak sürekli dostluklar kazanarak bu günlere gelmiştir. İmar Müdürü Süleyman Akar Beyi severiz, abi deriz, kendisi de herkese dediği gibi bize de kardaşlık der. Dostluklarımızın ölçüsü samimiyet, sadakat ve güvendir. Paraya, maddiyata ve menfaate bağlı olan dostluklar uzun sürmez. Kıymetli Derinceli dostlarımla ve ticaret erbabı arkadaşlarımla nükteli bir hikayecik paylaşmak istiyorum; “İki kör, dolma yiyorlarmış. Biri diğerine neden dolmaları çift çift yiyorsun demiş. Diğer kör de ona sen kör değil misin? Nereden görüyorsun demiş. Birinci ise şöyle demiş; Ben de dolmaları çift çift yiyorum da ondan… “Dedikodular ve yanlış zanlarla kafalarını iyice karıştıran arkadaşlarımı rahatlatayım. Anıt Mimarlık Çenesuyu ilave binasının temel kısmının demir, beton ve işçilik işlerini yapmıştır. Üst yapı kısmını yapmamıştır. Bizden teklif alan ve tercih eden kurumlar kayırmacılık, korumacılık mantığı ile değil, emaneti ehline vermek mantığı ile davranıyorlardır. Elbet de bizden başka ehil firmalar da vardır. Sonuçta yaptığımız iş hem ekonomik hem de sağlam ve güvenilir olmak zorundadır. Allah herkese hayırlı helal kazançlar nasip eylesin. Bize de bilerek, bilmeyerek harama düşmeyi nasip etmesin...

27 Tem 2015 - 22:59 - Kent Kulisi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.