SAVCI BEY SENİN BAŞKA İŞİN YOK MU?

Önce ki gün haberlerde ilginç bir habere şahit oldum. Benim gibi o haberi izleyen birçok vatandaş da vardır illa ki… Olay Denizli’de yaşandı. Şenay Güzel isimli 63 yaşındaki bir anne tartıştığı oğluna terlik attı. (Hepimiz biliyoruz ki bir anne çocuğuna kızdığı zaman onu terlikle döver veya ona terlik atar. Bunu her evlat hemen hemen yaşar. Ve de çok normal bir şey bu) Şenay Güzel’in oğlu annesinin terliğini fırlatmasından sonra karakola giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili iddianame hazırladı. Savcı, ‘Silahla basit yaralamaya teşebbüs’ ile suçlanan anne hakkında 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası istedi. İddianame; 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Terliğin silah olduğunu bilmediğini ifade eden Şenay Güzel, “Oğlum hakaret edince ayağımdaki terliği fırlattım. Zaten isabet etmedi. Terliğin silah olduğunu bilseydim atmazdım. Bu terlik isabet etse ne olacak sanki, yaralamaz, acıtmaz bile. Cezam neyse çekeceğim, terliği silah saymışlar, yapacak bir şey yok. Evladına kızınca terlik atmayan anne var mı ki?” diye konuştu. Şimdi ben buradan o iddianameyi hazırlayan Savcı Bey’e soruyorum. Hadi Şenay Güzel’in oğlu bir cahillik etmiş karakola giderek annesinden şikayetçi olmuş. Yahu siz 63 yaşındaki bir anneye bu tip bir olaydan ötürü nasıl 5 yıl ceza veriyorsunuz. Sizin başka işiniz mi yok. Memlekette onlarca suçlu var. Ben Kocaeli’de yaşıyorum ama bu haberden sonra Denizli’deki haber sitelerini dolaştım orda da çok daha büyük olaylar var olduğunu gördüm. Burası Türkiye, burada olay bitmez. Ama böyle saçma sapan şikayetleri suç sayarak insanları mağdur etmeye hakkınız yok. Ben haberi ilk dinleyince ‘Bu şaka’ dedim. Ya da haberci haber bulamamıştır, abartılı haber yapmıştır diye düşündüm. Baktım ki gerçekten doğru. Savcı Bey sizin bu yapmış olduğunuz hatalar ve yanlış kararlarınız yüzünden birçok insanımızın Adalete güveni azalıyor, hatta kalmıyor. Bu yüzden masum kişilere saçma sapan cezalar vereceğinize, asıl suçlularla uğraşın. ***** Dikkat!!! Üzerinize hat açılmasın Malum bugünlerde en çok gündemde olan konu Fetö Operasyonları. Yine İstanbul’da yaşanan olay herkesin başına gelir türden olduğu için ben de haberi olmayanları uyarmak isterim. Yaşanan olayda asgari ücretle çalışan bir vatandaşın üzerine 11 tane telefon hattı açılmış. Hattı açan kişiler Fetö’nün İmamları ve önemli adamları. Adamın hiçbir şeyden haberi yok. Sonra polis tarafından alınarak mahkemeye ifade vermiş. Neyse ki adamın suçsuz olduğu ortaya çıkmış. 853 TL aylık maaş alan vatandaş neye uğradığını şaşırmış. Bu yüzden sayın vatandaşlar hepimiz bu konulara çok dikkat etmeliyiz. Çünkü herkesin başına gelebilir. Bunun çözümü için e-devlet sitesine girerek üzerinize ait kaç tane hat var rahatlıkla görebilirsiniz. Eğer şüpheli bir durum var ise hemen polise giderek şikayetçi olun lütfen.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ümit Rende - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.