BAŞSAVCILIK'TAN PALU AİLESİ İLE İLGİLİ İKİNCİ AÇIKLAMA!

Palu Ailesi ile ilgili ikinci bir basın açıklaması yapan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı “Cinsel istismar iddiası ile ilgili soruşturma derinleştirilerek devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Türkiye’nin gündemine oturan ve aile bireylerinden 6’sının tutuklandığı Palu ailesiyle ilgili bir açıklama yapıldı. Palu Ailesi ile ilgili ikinci bir basın açıklaması yapan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı şu ifadelere yer verdi: “Kamuoyunda ‘Palu Ailesi Olayı’ olarak bilinen olayla ilgili kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi amacıyla yeniden basın açıklaması yapma gereği hasıl olmuştur. Kayıp olduğu iddia edilen Meryem TAHNAL ile küçük kızı Melike TAHNAL’ın kasten öldürülmesi iddiası ile Körfez Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; 9 Ocak 2019 tarihinde kasten adam öldürme ve bu suça yardım suçlarından şüpheliler Emine U., Harun P., Ayşe P., İsa P., Hava P., Fatih P. ile kasten adam öldürme ve cinsel istismar suçlarından şüpheli Tuncer U. gözaltına alınmıştır.

KASTEN ADAM ÖLDÜRME SUÇU

Soruşturmanın selameti bakımından yayın yasağı konulmuştur. Gözaltı süresince kayıp Meryem’in cesedinin bulunabileceği şüpheli Tuncer U. tarafından gösterilen Körfez ilçesi Tütünçiftlik semtinde yapılan kazı çalışmalarında ve yaşı küçük Melike TAHNAL’ın cesedinin gömüldüğü iddia edilen Sakarya ili Ferizli ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında cesetlere ulaşılamamıştır. Gözaltında bulunan şüpheliler savunmaları alındıktan sonra 13 Ocak 2019 tarihinde Körfez Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmiş şüphelilerden Harun U. olay tarihinde cezaevinde olduğundan dolayı delil durumu itibariyle serbest bırakılmış diğer şüpheliler kasten ve eziyet çektirerek Meryem TAHNAL’ı öldürdükleri iddiası ile Körfez Sulh Ceza Hakimliğine sorguya sevk edilmiş yapılan sorgu sonucunda Körfez Sulh Ceza Hakimliğince Tuncer U., Emine U., Ayşe P., İsa P., Hava P., Fatih P. kasten adam öldürme suçundan tutuklanmıştır.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLECEK

Şüpheliler Tuncer U., İsa P., Fatih P. Kandıra 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna, kadın şüpheliler Emine U., Ayşe P.,Hava P. Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konulmuştur. Kayıp Meryem’in küçük kızı Melike TAHNAL’ın öldürülmesi ile ilgili bu soruşturmada elde edilen deliller suç yeri olan Sakarya ili Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Şüpheli Tuncer U.‘nun daha önce İstanbul ili Başakşehir ilçesinde kapıcılık yaptığı sırada yanlarında bulunan kayıp Meryem’in oğlu küçük R.T. TAHNAL’a yönelik cinsel istismar iddiası ve yine şüphelinin kendi çocukları E.S. USTAEL ve Z. USTAEL’e yönelik cinsel istismar iddiası ile ilgili soruşturma derinleştirilerek devam etmektedir. Gerek duyulması halinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.”

14 Oca 2019 - 11:40 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.