TEFECİLERİN TUZAĞINA DÜŞEN İŞ ADAMI ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Tefeciler tuzağına düşen genç İş adamı ölümden döndü.

Faizle para aldığı kişilere olan borcunu ödeyemeyen Numan Hekim K. (27), 5 kişi tarafından boş bir depoya götürüldü. Şüpheliler, ellerini iple bağladıkları K.’nın başına silah dayadı, zincirle vurdu. İş insanı K.’nın bir arkadaşına attığı mesajla olay yerine gelen polis, 5 şüpheliden 4’ünü yakaladı. 4 şüpheli dün tutuklanırken, kaçan şüpheli için de yakalama kararı çıkarıldı.

Olay önceki gün ’de yaşandı. Ailesi inşaat işleri yapan kendisi de nalbur dükkânı işleten Numan Hekim K.’nin işleri 4 yıl önce bozuldu.

İşleri bozulunca, Gebze’de tefecilik yapan kişilerden faizle para almaya başlayan K., girdiği girdaptan bir türlü kurtulamadı. Aldığı ana paranın fazlasını ödese de, tefecilerden kurtulamadı. Kimi zaman, bir tefecinin borcunu kapatmak için bir başka tefeciden para aldı. Hürriyet gazetesinin haberine göre, film senaryolarını aratmayan olay ise 21 Haziran günü yaşandı. Anılan gün Erhan Tosun, Numan Hekim K.’yi aradı; görüşmeleri gerektiğini söyledi. Tosun, bir süredir tutuklu bulunan kuzeni Ali Tosun’un, K.’den olan 90 bin TL’lik alacağını 150 bin TL olarak ödemesi için kendisine baskı kuruyordu. K.’nin faizle borç para aldığı bir diğer isim ise, 10 gün kadar önce cezaevinde çıkan Uğur Özgen’di. K., en son, borcuna karşılık Özgen’e verdiği 75 bin TL’lik çeki de ödeyemedi. Erhan Tosun’un araması üzerine kararlaştıkları yere giden Numan Hekim K., anılan yerde, bir diğer alacaklısı Uğur Özgen’in de olduğunu gördü. İkili, yanlarına aldıkları K.’yi ilk olarak, şüphelilerden Mustafa Sümer’e ait oto galerisine götürdü.

Sümer’in, “Bu işler burada konuşulacak şeyler değil, Balçık’taki depoya gidelim” demesi üzerine Numan Hekim K., toplam 5 kişi ile birlikte ’ne bağlı Balçık Köyü’nde bulunan boş palet deposuna götürüldü.

ZİNCİRLE BAĞLADILAR

İlk olarak aracının anahtarı elinden alınan K.’nin cep telefonu de cebinden alındı. Deponun ıssız olduğunu, bağırsa da sesini duyurmayacağını anlayan K., çaresizce başına gelecekleri bekleyeme başladı. K., depoya götürüldüğü sırada, Tosun, bir diğer şüpheli Anıl Mehmet Balcı’ya para vererek “Bunu bağlamak için gidip zincir ve ip al gel” dedi. Balcı’nın, ip ve zincir getirmesi beklenirken, Tosun, depoda bulunan boş bir soda şişesini kırdı ve K.’nin boğazına dayadı. Bu esnada, Uğur Özgen, Tosun’un elindeki kırık şişeyi alarak dışarı attı. Balcı’nın getirdiği iple, K.’nin elleri bağlandı. K., emniyet ifadesinde, zincirle başına, kemerle de beline vurulduğunu söyledi.

300 BİN LİRA İÇİN 2 SAAT SÜRE VERDİLER

K. ifadesinin devamında, Tosun’un, bir diğer şüpheli Temel Özcan'ın belindeki silahı alarak kendisine doğrulttuğunu belirtti. K., Tosun’un kendisine “Sana 2 saat müsaade. 300 bin lirayı çöz. Yoksa bu mermilerin hepsini yersin” dediğini anlattı. Kurtulamayacağını anlayan K., kendisine zarar vermemelerini istedikleri parayı temin etmeye çalışacağını söyledi. K., ilk olarak 125 bin TL alacaklı olduğunu bir kişiyi aradı. Bu kişi ile yapılan görüşme sonrası K., 175 bin TL’lik nakit parayı da babasından alıp kendilerine vereceğini söyledi. Yapılan görüşme sonrası şüphelilerde Mustafa Sümer, Uğur Özgen ve Anıl Mehmet Balcı depodan ayrıldı. Numan Hekim K., beraberinde Erhan Tosun ve Temel Özcan ile birlikte sabaha kadar depoda kaldı.

4’Ü TUTUKLANDI BİRİ KAÇTI

Üçlü, sözleştikleri üzere sabah bankaya gitti. K., banka görevlileri ile telefon görüşmeleri yapması için telefonunu aldığı esnada bir arkadaşına şu mesajı attı: “Dün akşamdan beri beni silahla rehin aldılar. Acil A... Polis gönder.” Bu mesajdan kısa süre sonra belirtilen bankaya polisler geldi. İlk olarak, K. ile birlikte bankaya gelen Erhan Tosun ve Temel Özcan, göz altına alındı. Yapılan araştırma sonrası Mustafa Sümer ve Anıl Mehmet Balcı da yakalandı. 4 şüpheli dün, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorguları sonrası adliyeye sevk edildi. 4 şüpheli tutuklanırken, Uğur Özgen için ise yakalama kararı çıkarıldı. 4 şüphelinin tutuklama gerekçesine, 'yağma', 'gasp', 'kişiyi hürriyetin yoksun kılma' oluşturdu. Öte yandan, konu ile ilgili Koceli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise, şüphelilerden Erhan Tosun'un 27, Temel Özcan'ın ise 19 ayrı suç kaydının olduğu açıklandı.

(Hürriyet)

# tefeci

24 Haz 2020 - 15:50 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.

05

vural - şu körfezdeki tefecilerede bir operasyon yapılsın milletin kanını eme eme bitiremediler.para verdikelri kişileri gece yarısı arayıp yok kuyumcu açtırıyoruz pırlanta bozdururyoruz faizi var diyenler mi yok! yok karını altından alrırız diye mi yok polis bunun önüne geçmeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Haziran 15:50
04

hakan k. - hele derince ilçesi tam tefeci çetesi olmuş millete para verip sonra senetleri bile vermiyorlar herkes korkuyor şikayet etmekten kim olduklarınıda herkes biliyor emniyet göreve

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Haziran 15:50
03

nurcan - KİM PARA SATIP MİLLETİN CANINI YAKIYORSA ALLAH ONUN BELASINI VERSİN ÇOLUKLARINDAN ÇOCUKLARINDAN ÇIKSIN İNŞALLAH

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Haziran 15:50
02

DADAŞ - bu kriz döneminde denize düşen yılana sarılıyor tefecilere yoks kim gitmek isterki ama eden bulur inleyen ölür.iyiki tutuklanmışlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Haziran 15:50
01

gebze - önce dostum,abim diye yaklaşırlar.sora tefecilik,gasp,yağma herşey peşinden gelir.sonuç ise iflas etmiş,batmış,işkence görmüş,intihar etmiş insanlar...yazıklar olsun lanet olsun böyle insanlara.numan hekim gibi bir insanada bunu yapmışlar.hepiniz gebze emniyetinin devletimizin adaletin gücünü göreceksiniz.Allah tez zamanda belanızı versin inşAllah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Haziran 15:50