Başkan: Çözüm süreci kardeşliğimizi esas alıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Dilovası İlçe Başkanlığına seçilen Osman Akbulut ve yönetimini ziyaret etti. Gündeme dönük konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, çözüm sürecinin kardeşlik endeksli olduğunu dile getirdi...

Ak Parti Dilovası ilçe teşkilatına seçilerek görevi yeniden sürdürmeye devam eden Osman Akbulut ve yönetimini ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, parti binasında gelişen siyasi süreçleri ve belediyecilik hizmetlerinin geldiği durum hakkında teşkilat üyelerini bilgilendirdi. Özellikle kan ve gözyaşının geri gelmemesi için AK Parti iktidarının aldığı sorumluluktan bahseden Başkan Karaosmanoğlu, “Çözüm süreci kardeşliğimizi esas almaktadır. Bu süreçte hükümetimiz geri dönülmez bir irade ortaya koymuştur. Yeni Türkiye’de, her türlü vesayetin ortadan kalkığı bir dönem olacaktır” dedi. Ziyarette Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ve Gençlik Kolları Başkanı Semih Kaya’da hazır bulundu.

AK PARTİ HALKA TAKILAN ZİNCİRLERİ KIRDI

Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm süreci konusunda ortaya koyduğu iradeyi, Başbakanımız Prof. Dr Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da kararlılıkla sürdürdüğü ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Başbakanımız Doğu ve güneydoğu illerinde kardeşliğimizi içeren konuşmalarını il başkanlığı kongrelerin de hepimiz gibi tüm ülke izledi. Yıllardır akan bu kan çok şükür şu an devam etmiyor. Zaman zaman provokasyonların yapıldığını da görüyoruz. Bunların neden yapıldığı da ortadır. Ülkemizin huzurunu ve kardeşliğimizi bozmak isteyenler bilmiyorlar ki, aynı kıbleye dönerek iman eden bu milletin arasına nifak sokarak bir şey elde edemeyeceklerini. Bu süreçte geçmişte yaşanan haksızlıklar, AK Parti iktidarıyla da son bulmuştur. İnşallah bu süreç tamamlandığında, ülkemiz daha ileriye doğru atılım gerçekleştirecektir. Siyasi anlayışımız ve AK Parti iktidarı halka takılan her türlü zincirleri de kırmıştır” şeklinde konuştu.

ANA DİLİN KONUŞULMASINA YASAK KABUL EDİLEMEZDİ

Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın ifade ettiği tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet dörtlüsünün çok önemli olduğunu özellikle vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Ülkemizde yaşayan halkların birbirleriyle problemi yoktur. Doğusu batısı, kuzeyi güneyi herkes kardeştir. Türk, Kürt, Arap, Çerkez gibi ayrım yok, olamazda. Bu ülkede anne babanın çocuğuyla cezaevinde kendi anadilinde konuşması yasaktı. AK Parti bunları ortadan kaldırdı. İnsanlığa yakışmayacak durumlardı. Annemden öğrendiğim dili konuşurum, vatandaşımda konuşur kimse bunu engelleyemez. Geçmiş yıllarda yasak olan birçok değer, AK Parti iktidarıyla özgürleştirildi. Anadilin konuşulmasına yasak kabul edilemezdi, buda bizim iktidarımızda ortadan kalktı” ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLAR ANADİLLERİNİ UNUTMAMALIDIRLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ziyarette, “ Bayrağımıza, dilimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız. Bunlar bizim asli görevlerimiz arasındadır. Çocuklarımız anadillerini öğrenmeli ve unutmamalıdırlar. Dil zenginlik ve medeniyettir. Kürtçe ve diğer dillerin yanı sıra yaşayışlar medeniyettir ve kültürümüzün en büyük parçalarındandır. Ayrımcılık yapan ve fitne çıkaranlar beyinlerini kiralamış olanlardır. Şuurlu Müslümanlar bunları yapmaz” dedi.

AK PARTİ TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE

Siyasi anlayışta özgürlüklerin ve dayatmaların demokrasilerde yer bulamayacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ”Muhtıra devrinin son bulduğunu hepimiz görüyoruz. Artık her kurum kendi işiyle uğraşmaktadır. Bu da devletimizin ilerlemesine büyük bir katkı sağlıyor. Yasaklar ve dayatmalar demokrasilerde olmaz. Bunları ortadan kaldıran yine bizim iktidarımız. Bakın ülke genelinde hangi partiler siyaset yapabiliyor. Neden ülkenin her yerinde AK Partinin oyları önde ve yüksek çıkıyor. Bizim partimizin zenginliği burada. Herkesi kucaklayan ve ayrım yapmayan siyasi ilkeleri olduğu için. Okul kapılarında ağlayan çocuklarımızı unutmayalım. Bunlar çok uzak bir zaman önce değildi. Bunlar gibi özgürlüklerimize sahip çıkabilmek için bu siyasi kurumda çok çalışmalıyız. Geçmiş tehlikelerin yeniden canlanmaması için mücadeleye devam etmeliyiz” değerlendirmelerini yaptı.

BAŞARI DİSİPLİNLİ ÇALIŞMADAN GELİR

Başarının disiplinli çalışmadan geleceğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “İlçe Başkanımız başta olmak üzere, her teşkilat üyemiz disiplinli ve çok çalışarak bu davaya hizmet etmelidir. Hükümetimiz iç ve dış düşmanlarla mücadele ediyor. Haziran ayında yapılacak milletvekilliği seçiminde partimiz alabileceği en yüksek oyu almalıdır. İlçe Başkanımızın hedefi yüzde 60’ı geçmek olduğunu söyledi. İnşallah bunu başaracak ve hükümetimize buradan büyük bir güç vereceğiz. Aynı zamanda Kocaeli teşkilatları, Tüm Türkiye’de örnek gösterilen bir teşkilattır. Kocaeli teşkilatları saygılı ve birbirine değer veren üyelere sahiptir. Bizler büyük güce ve potansiyele sahibiz. Bu gücü birbirimize karşı sevgi ve saygıdan alıyoruz. Bizim üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Disiplinli, hedefi ve ideali olan teşkilatlarımız her türlü zorluğu yenecek kabiliyete sahiptir. Özellikle teşkilatlarımız bu süreçte 7/24 çalışmalıdır” şeklinde konuştu.

DİLOVASINDA GÖZLE GÖRÜNÜR DEĞİŞİMLER OLDU

Başkan Karaosmanoğlu işlerinin hizmet olduğunu da söyleyerek, “Son 10 yılda Dilovası’nda ve kentimizde çok güzel işler yaptık. Hep ileriye gidiyoruz. Hizmetin ve kalkınmanın sınırı yok. Gözle görülür bir şekilde şehirlerimizi güzelleştiriyoruz. Dilovası’nın altyapısını ve üstyapısını iyi noktaya getirdik. Sanayicilerimizle yaptığımız arıtma tesisimizin yanı sıra yeni tesisimizi de yapıyoruz. Havamız eskisine göre iyi seviyelerde. Daha iyi olması için önlemlerimizi alacağız. Eğitimde iyi noktalara geldik. Derslik sayımızı artırarak kaliteli eğitimin yolunu açtık. TOKİ ile birlikte yeni yaşam alanları inşa edeceğiz. Körfez geçiş köprüsü bittiğinde, bölgemize değer katacak. Eynerce kavşağında ki kamulaştırmaları bitirdik, birkaç ay içerisinde çalışmalar başlayacak. Tavşancıl bölgesinde ki vadilerimizi ortaya çıkaracağız. Dilovası Belediyemizle bölgemize yakın bir noktada büyük bir mesire alanı yapacağız. Kültür merkezimiz bitme aşamasına geldi “ dedi.

DİL DERESİ ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Kentin ortasından geçen ve vatandaşın eski günlerde ki berrak Dil Deresini beklediğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Dil Deresini eski haline getireceğiz. Bulanık değil tertemiz bir dere olacak. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Halkımıza verdiğimiz sözümüzü yerine getireceğiz” ifadelerine yer verdi. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, Dilovası Ak Parti İlçe Başkanlığına seçilen Osman Akbulut ve yönetimine de görevlerinde başarılar diledi.

01 Şub 2015 - 15:36 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.