‘Ben Körfez’in fakiri olmaya adayım’

Körfez ilçenin renkli simalarından olan Eczacı Caner Göçmez, neden AK Parti’den belediye başkan aday adayı olduğunu şöyle açıkladı; ‘Ben Körfez’in fakiri olmaya adayım.’

Röportaj: Ümit RENDE

AK Parti’den Körfez Belediye Başkan aday adayı olan Eczacı Caner Göçmez’i yaklaşık 11 yıldan beri tanırım. Körfez’de 10 yıl önce KÖGİAD diye bir dernek vardı. O zaman yönetiminde bulunan Caner Abimle tanışıklığım o dönemden beri devam etmekte.

Şimdi ilk kez belediye başkan aday adayı olarak sahneye çıkıyor.

Kendisiyle Körfez Tütünçiflik Sahili’nde hem çay içip hem de röportajımızı yaptık.

Geçen hafta da bir basın toplantısı düzenlemiş ve Türkiye’de ilk kez bir belediye başkan aday adayı olarak çıkarmış olduğu dergisini tanıtmıştı.

Bu dergiyi Bakanlıklar dahil her yere ulaştıran Göçmez kendisine çok güveniyor ve yeni bir yüzün geleceğine inanıyor.

Hiç siyasi gözle bakmadığım ama her işin üstesinden gelecek üstün zekaya sahip Caner Göçmez şayet belediye başkanı seçilirse de ‘Başkanım’ değil yine Caner Abi olarak hitap edeceğim bir insan.

Hakkında hayırlısı olsun diyorum…

-Caner Bey 22 yıldan beri eczacısınız. Neden belediye başkanı olmak istiyorsunuz?

Bu yıl geçtiğimiz iki bayram arası farklı mahallelerde insanlar 3’lü 5’li gruplarla beni ziyaret etmeye geldiklerinde içlerinde tanıdıklarım da tanımadıklarım da vardı. Bu insanlar benden siyasete girmemi hatta bugüne kadar niye siyasete girmediğimi söylediler. Bana ‘Sizin gibi aydın, topluma hizmet vermiş insanların siyasette olması gerekir’ diye söylediler.

İnsanların farklı mahallelerden gelmiş olması ve farklı siyasi görüşlerde bulunarak bunları söylemesi beni etkiledi. Bana partiler üstü bir yapım olduğunu söyleyenler oldu.

Ben de bu konuyu önce ailemle istişare etmek istediğimi söyledim. Ailemde en son annemle istişare ettim. Son olarak şehit aileleriyle bir toplantı yaparak bu durumu onlara aktardım. Herkesten onay aldım. Ve bu yıla çıktım.

-O zaman kendi istediğiniz değil insanların talep ve baskılarıyla aday oldunuz öyle mi?

Bu ilk defa benim projem değil, halkımızın projesi olarak ortaya çıktı.

-Peki Caner Bey 15 aday adayından kendinizi ne kadar şanslı görüyorsunuz?

Herkes kendini şanslı görür fakat bana denilen halkın dediği ‘sizi şanslı görüyoruz.’ Çetin ve engebeli yollar yorgun bedenlerle aşılmaz. Keza halkta aynı şeyleri ifade ediyor.

-Adaylık işleri hep genelde genel merkezde sonuçlanır. Sizin ise genel merkezde öyle birebir görüştüğünüz tanıdığınız güçlü isim yok. Peki buna rağmen aday gösterileceğinize inanıyor musunuz?

Ben kadere inanan bir insanım. O kaderin hepimiz için çizildiğini düşünüyorum. Biz siyasetten önce topluma katkı sunan insanlardandık ve siyaset sonrası da bu katkıyı ve mesajları topluma sunmaya devam edeceğiniz. Hayat siyasetten ibaret değildir.

-Eğer belediye başkan adayı olur ve seçilirseniz hedefleriniz ne olur?

Körfezdeki yaşayan hemşehrilerimizin mutlu olması. İlçemizin en temiz ilçe olarak tarihe geçmesi. İnsanların huzuru hissedebilmesi. Bununla alakalı burada yapılması beklenen Körfez’i cazibe merkezi haline getirecek projeleri de tek tek sırayla hayata geçirmek. Diğer ilçe sakinlerinin de Körfez’e gelmesi. Körfez ilçeyi transit ilçe olmaktan çıkarmak ilk hedefimiz.

-Belediye başkanı olursanız halka ne gibi sorumluluklar yükleyeceksiniz?

Konuşmalarımız ve yaptıklarımız; insanların kalbini, değişimlerin gerçekleşebileceğine olan umut ve ülkede yaşam koşullarının iyileştirilmesinin halkın elinde olduğunu ve bunun için her bir vatandaşın ‘sorumluluk’ alması gerektiğine dair inançla doldurmak olmalı. Herkes kendine şu soruyu sormalıdır. Kendi ülkemizde ne işle meşgulüz, halkımızın kaderinde nasıl bir rol üstleniyoruz? Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Yeter ki fırsat ve imkan verilmelidir.

CANER GÖÇMEZ KİMDİR?

1972 Gölcük doğumlu. İlk, orta ve liseyi İzmit’te bitirdi. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun. 1995 yılında askere gidip geldikten sonra 1997 yılında Tütünçiftlik’teki Körfez Eczanesini devir alarak mesleğe başladı. Evli. Alman Lisesi birinci sınıf öğrencisi bir kızı var. Eşi de KOÜ Tıp Fakültesinde doçent olarak görev yapıyor.

19 Kas 2018 - 23:07 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.

04

gülsüm tarcan - caner bey çok bilgisli ve yardımsever bir insan inşAllah hakkında hayırlısı olur

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 19 Kasım 23:07
02

Cagri - Ülkemizin senin gibi yardımsever,vizyon sahibi kendini yeni projelere adamış insanlara çok ihtiyacı var.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 19 Kasım 23:07
01

BAKİ TEHALLÜK KÜÇÜK - BU SÖYLEM..PEK YABANCI GELMEDİ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Kasım 23:07