CHP’LİLER ŞENER SÖĞÜT’E SORDU?

CHP Körfez İlçe Örgütü, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün araç kiralama konusu hakkındaki açıklamalarına cevap verdi.

İlçe örgütü yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Siyasetin en tepesinden başlayarak tabana yayılmış ve saygıdan nasibini almamış ifadelerin, yerel siyasette de kendini göstermesi üzüntü vericidir. Bunun en son örneğine de; ilçemizde belediye başkanlığı görevini yürüten Sn. Şener Söğüt’ün meclis grup başkan vekilimiz Sn. Erkan Uygun’u hedef alan ifadelerinde rastlıyoruz maalesef. Üstelik yakıştıramadığımız bir üslup ile…

SÖĞÜT SORULARA CEVAP VERMİYOR

İlçemizin insanına ait olan belediye varlıklarının, en hakkaniyetli bir şekilde kullanıldığından emin olmak için sorular soracağımızı daha önce de söylemiştik. Geçen hafta yapılan meclis toplantısına tüm meclis üyelerimiz katılım sağlamış ve grubumuz adına sözcümüz; çok önemli bir soru sormuştur. Ancak sorduğu sorunun cevabını laubali bir anlatımla almıştır. Şener Söğüt, daha önce verdiğimiz sorulara da açık ve net bir şekilde olmayan yanıtlar vermiştir ve bu sefer de geleneğini bozmamıştır. Kendisi, yine süreci bulandırma yoluna yönelmiştir. Peşi sıra partimizi diline dolayıp, muhalefet yaptığımız konular için sözüm ona doğruları çarpıtıp “ALGI” yaptığımızı belirtmiştir ve bu sözde algı halinin arkasına sığınarak, halk için sorduğumuz soruları itibarsızlaştırmaya kalkışmaktadır. Oysa biz kendisine her daim neyi hatırlatıyoruz; Körfez Halkının parasını en iyi şartlarda kullanmak zorunda değil miyiz?

BEYANLARI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTA

Ayrıca Sn. Söğüt, İhtiyaç hali varken neden araç hibe edildiği gibi mantığın doğal bir sonucu olan sorumuza karşı, CHP Körfez Örgütü için “polis karşıtlığı” gibi tehlikeli bir imada bulunmuştur. Güvenlik güçlerimiz, bizlerin yüz akıdır ve onlarla bizleri ayrı kefelere koymak gibi çirkin bir harekete girişmek yahut bunu ima etmek, kimsenin haddi değildir. Hele Sn. Söğüt’ün hiç değildir. Sayın Söğüt’ü bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Zira CHP, Körfez İlçesi’nde kendisini on binler ile ifade eden bir ailedir. Bu sebeple; CHP’yi, bu tarz yakışıksız ithamlar altında bırakmak, bir ilçenin belediye başkanına yakışmaz. Ayrıca bir başkan açıklama yaparken de şeffaf olmalıdır. Buz dağının görünen yüzü ile vatandaşı kandırıp, suyun altında kalan kısmının belediyeyi batırmasına göz yummak, kabul edilemez.

Bir atasözü der ki; “Bol bol yiyen bel bel bakar”. Yani sayın başkan, Körfez Belediyesi’nin her kuruşu değerlidir ve onu çarçur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Sizden şeffaf bir açıklama bekledik ancak siz yine işinize geleni anlatmayı seçtiniz. Beyanlarınız, gerçeği yansıtmamaktadır.

Bizim sözcümüz; partimizde, itibarlı ve muhalif kişiliği ile tanınan birisidir. Ayrıca tüm meclis üyelerimiz de partimizin bir değeridir ve bu partiyi her koşulda temsile yetkilidir. Bundan zerre kadar şüpheniz olmasın. Her daim tüm meclis üyelerimizin yanında olacağımızı bilin.

Siz yapmadınız ancak biz yine de Körfez Halkına hizmet adına, bu süreçte “araç kiralamanın mı?” yoksa “satın almanın mı?” daha karlı olduğunu halka sunacağız ve takdiri halkımıza bırakacağız.

Çok basit bir şekilde olacak şekilde bir takım veriler aşağıda verilmiştir.

- 3 yıllığına bir araç başına toplam maliyet gideri; 24 BİN TL (Bakımı, lastikleri, sigortası, kaskosu vb. tüm olağan giderler dahil)

- Nakit alırsanız; kabaca 133 BİN TL gibi bir fiyata araç başı 24 BİN TL olan maliyeti eklersiniz. Toplamda 157 BİN TL yapar.

- Nakit alamıyoruz, belediye - onu batırdığımız için - tam takır, faiz içinde bir sıkıntı yok diyorsanız ona da eyvallah. Vadeli olarak 163 BİN TL’ye tekabül eden fiyata 24 BİN TL’yi eklersiniz. Toplamda 187 BİN TL yapar.

Siz, bu araçlar için kiralama yoluna gittiğinizde; 3 yıllığına KDV dâhil 116 BİN TL vereceğiz diyorsunuz. Nerdeyse aracı satın almış olacaksınız. 3 yıl sonra bu aracı satmak isterseniz; belediyenin kasasına girecek olan para 130 BİN TL civarı olur. Yani kendinizi 71 BİN TL kâr yapmış olarak düşünürken aslında araç başı 59 BİN TL zarar etmiş olacaksınız. Soruyoruz size:

Bunu mu tercih ediyorsunuz Sn. Başkan?

Bu kutsal günde, Körfez Halkının parasıyla göz göre göre zarar etmenizin gerekçesi nedir?

Sn. Söğüt, belediye envanterine katılacak olan bu 10 aracın piyasa değerini düşün ve karşılaştırmayı bu şekilde yapın. O zaman belki gayemizin “algı” değil de; Körfez Halkının çıkarları olduğu gerçeğini anlarsınız.

19 May 2020 - 13:28 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.

01

ferdi - acaba şener söğüt sorulanlara cevp verirmi işine gelmezki aslında çok basit soru sorulmuş. neden hibe ettin ve neden aldın.sadece bu soruya cevp vermeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 13:28