ÇINARLI’DA GÖKÇE RÜZGARI ESTİ

Taşköprülüler Derneği'nde kendisini ilgiyle dinleyen hemşehrilerine projelerini anlatan Derince Belediye Başka Adayı Av. Sertif Gökçe, "Köylerimiz Derince'yi ileriye taşıyacak olan değerlerimizdir" dedi.

ÇINARLI’DA GÖKÇE RÜZGARI ESTİ
ÇINARLI’DA GÖKÇE RÜZGARI ESTİ
+4
Haber albümü için resme tıklayın

CHP Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, mahalle mahalle gezerek çalışmalarını sürdürüyor. Gökçe, önceki gün ise Çınarlı Mahallesi'nde bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlçe Yönetimi, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız ve İlçe Gençlik Kolu yönetimi de ziyaretlerde Gökçe'ye eşlik etti. Kahvehanede bölge sakinleriyle bir araya gelen Gökçe, özellikle mahalledeki sorunlara yönelik olan projelerini burada açıkladı. Her mahallenin farklı alanlarda sorunlara sahip olduğunu söyleyen Gökçe, "Sorunları da çözümlerini de biliyoruz. Hiçbir sorun çözülemeyecek gibi değil" dedi.

PROJELERİ İLGİYLE DİNLEDİLER

Derince Taşköprülüler Derneği ziyaretinde de kalabalığa seslenen Gökçe ve projelerine olan ilgi oldukça büyüktü. Gökçe'nin projelerini ilgiyle dinleyen dernek üyeleri, sonrasında ise mahallede ve özellikle Derince'nin köyleriyle ilgili olan önerilerini dile getirdi. Yaşanabilir bir Derince hedefini paylaşan Gökçe, "İlk olarak Derince ile köyleri arasında olan bağlantıyı kuracağız. Bu zamana kadar yaşanan kopukluk sonucunda değerlerimizden uzak kaldık. Ama buna dur dememiz lazım. Sizler bu kültürü yaşatabilmek adına yıllardır takdir edilesi bir çaba içerisindesiniz. Derince'yi ileriye sizlerin de önerileri ve tecrübeleriyle birlikte taşıyacağız. Bunu da ilk olarak köylerimizden başlayarak yapacağız" dedi.

"NE YEDİĞİMİZİ BİLECEĞİZ"

Halk Süt ve Halk Et gibi projelerinden de bahseden Gökçe, "Şu anda sadece tüketici değil üreticiler de çok zor günler geçiriyor. Çiftçimiz artan maliyetler karşısında ekip biçemiyor, hayvancılık desek zaten bitmiş bir durumda. Ama Halk Et ve Halk Süt projelerimizle üretici de tüketici de kazanç sağlayacak. Biliyorsunuz yediğimiz etler deniz aşırı ülkelerden geliyor. Belki hastalıklı yiyecekleri böylelikle mutfaklarımıza sokuyoruz. Ve bize maliyetleri de her geçen gün artıyor. Biz köylerimize yapacağımız yatırımlarla kendi etimizi yiyecek, sütümüzü içeceğiz. Halk Et ve Süt ile ne yediğimizi bileceğiz. Sağlıklı beslenme dışında üretici ve tüketiciyi de zarara sokmayacak fiyatlar olacak" diye konuştu.

"KÖY TURİZMİNDE BİRİNCİ OLABİLİRİZ"

Köyde yetiştirilecek ürünler konusunda çiftçiye verilecek desteklerden, köy turizmine kadar birçok projeye değinen Gökçe, "Bizim projelerimiz hem üretici hem de tüketicilere yönelik olacak. Ayrıca yolların durumunu da gördük. Yollarımızı da tüm güzelliklerimize ulaşır ve yakışır şekilde olacak. İstanbullular şu anda Sapanca'ya Kırkpınar'a gidiyor. Ama bizim elimizde de dünya harikası niteliğinde köylerimiz var. Biz neden buraları çekim merkezi yapamayalım. Köy turizmi projesiyle artık Güney Marmara'da köy turizmi denilince akla gelen ilk yer biz olacağız. Bir yanda doğası bir yanda doğal ürünleri ile Derince köyleri, Derince'yi ileriye taşıyacak olan değerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

17 Şub 2019 - 14:47 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.