Gönül’den Fatma Eyi’ye ziyaret

Kocaeli' de 1 yaşındayken bedensel engelli teşhisi konulan, kollarını kullanamayan ve konuşma güçlüğü çeken 38 yaşındaki Fatma Eyi, ayak parmaklarıyla daktilo kullanmayı öğrenerek 2 kitap yazdı...

Gölcük'te 10 yıl önce babasını kaybeden, annesiyle yaşayan Eyi'ye rahatsızlığı nedeniyle götürüldüğü hastanede bedensel engelli teşhisi konuldu. Engeli nedeniyle okula kabul edilmeyen Eyi, 14 yaşındayken "Ah bir daktilom olsa da, aklımdakileri onunla yazsam" demesi üzerine alınan bir daktilo ile ayak parmaklarıyla şiir yazmaya başladı.

YÜREĞİMLE KOŞUYORUM

Gölcük Belediyesi'ne iş için başvurması üzerine Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in şiir yazmaya devam etmesi halinde destek olacağı sözünü alan Eyi, ayak parmaklarıyla yazdığı ilk şiir kitabını 2009 yılında yayımladı. 3 yıl sonra da "Yüreğimle Koşuyorum" adlı romanını yayımlamaya başlayan Eyi, Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde 5. si düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarında romanını tanıtmak için yerini aldı.

GÖNÜLDEN ZİYARET

Geçtiğimiz yaz Gölcük programlarında Fatma Eyi’yi evinde de ziyaret ederek kendisine destek olan milletvekili Sibel Gönül, engeline rağmen bunu aşarak bir şiir kitabı ve bir de roman yazan Fatma Eyi’yi Kocaeli kitap fuarındaki standında ziyaret etti.

ÇOK MUTLU OLDU

Kendisini ziyaret eden Milletvekili Gönül’ü karşısında gören Eyi, mutluluğunu saklayamadı. Gönül, Fatma Eyi’nin “Yüreğimle Koşuyorum” adlı romanını inceledikten sonra alması üzerine Eyi, “bir kitabımı da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e götürür müsünüz” demesi üzerine Gönül memnuniyetle diyerek iki roman kitabı aldı.

20 May 2013 - 17:24 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.