HDP MİTİNG YAPTI

HDP Kocaeli mitingi için vatandaş Perşembe Pazarı alanına akın etti.

HDP MİTİNG YAPTI
HDP MİTİNG YAPTI
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Saadet Partisi, CHP, AKP’den sonra HDP’de Kocaeli halkıyla buluşacak. 24 Haziran seçimleri için siyasi partiler ilimizde miting vermeye devam ediyor. Dün akşam saatlerinde parti üyeleri tarafından bayraklarla süslenen Perşembe Pazarı alanına vatandaş akın etmeye başladı. Saat 14.00’da yapılması beklenen miting maalesef ki rötara uğradı. Yoğun bir katılımın olduğu HDP mitingi öncesi güvenlik güçleri miting alanına giren vatandaşın üstünü ve çantasını ararken, Pazar alanı dışına kurulan güvenlik noktalarında kuş uçurmadı. Ayrıca mitinge çoğu sosyalist parti ve STK’ları da destek verdi. Ayrıca miting alanına gelen vatandaşa parti üyeleri HDP bayrakları dağıttı.

Mitinge HDP eş genel başkanı Sezai Temelli ve HDP İzmit Milletvekili Ertuğrul Kürkçü mitingde halka seslenecek. Ayrıca sanatçılar Koma Çiya ve Ozan Weysi de mitingde konser verecek.

Miting başlamadan önce konser verilen alanda HDP Milletvekili adayı Ömer Gergerlioğlu sahneye çıkarak halka bazı açıklamalarda bulundu.

İşte Gergerlioğlu’nun yaptığı açıklamalar;

“3 gruba önem verilecek. Dar gelirli vatandaşı destekleyeceğiz Kadınları destekleyeceğiz. Çevre haklarını destekleyeceğiz arkadaşlar. Dar gelirlilerin maaşlarına 1000 TL zam yapacağız. Nereden mi bulacağız? İsrafı önleyeceğiz özelleştirmeyi engelleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı bütçesini kısacağız. Eğitim, sağlık kötü memleketin hali ortada. Artık tamam diyor muyuz, Selahattin Demirtaş cezaevinde diğer cumhurbaşkanı adayları koşturuyor. Birini tutuyorsunuz diğerleri çalışıyor. Böyle devlet olur mu böyle hukuk olur mu? Değirmendere de linç etmek için saldırdılar. Miting öncesi bize saldırdılar ama yılmadık.” dedi

Gergelioğlu’nun konuşması bittikten sonra HDP İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü sahneye çıktı.

Kürkçü yaptığı konuşmada şu noktalara değindi;

"Bir hafta sonra bu saatlerde sandıklarda olacağız. 16 sene dile kolay kendisi büyük güçlükler içinde okumuş belki de mezun olamamış bir

Her gün ekranlara çıkmaktan, çaldığını çırptığını oh canıma değsin der gibi anlatıyor ki onu sandıklara gömeceğiz. Bay bay Tayyip diyeceğiz.

Erdoğan’ın başında durduğu ittifak padişahlık istiyor.

Millet ittifakı ise bize parlamenter sisteme geri dönüş, evet yasama yürütmeye saygı duyuyor ama halkların eşitliği ile ilgili bir şey söylemiyorlar. Sonra bakarız diyorlar. O yüzden HDP var. Biz varız. Biz herkesin eşit olmasını istiyoruz. Biz herkese kapımızı açtık. Kime oy verdiğiniz önemli değil, artık kendine oy ver. Kendin için oy ver. Bizim hedefimiz siyasi iktidardır, yoksulluğun sebebidir. Yaşayamadığımız hayatın sebebidir, eşitlik sebebidir. O yüzden herkesi omuz omuza HDP ye davet ediyorum. Gelin el ele birlikte yürüyelim. HDP bundan fazlasıdır. Cumhuriyet kurulduğundan beri gün yüzü görmemiş emekçilerin, idam edilenlerin, hakkı çiğnenenlerin, sokaklarda tarlalarda ölenlerin tüm özgürlük kavgalarının, halkların partisidir, herkesin partisidir.

Kürtler özgür değil, Türkiye de faşizm var. 24 Haziran’da HDP’ye oy vermek, çoğul, adil özgür yaşamak isteyenlerin partisi olacaktır."

Kürkçü'nün konuşması bittikten sonra HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli sahneye çıkarak konuşmaya başladı.

İşte Temelli’nin konuşmasından satır başları;

Kadınlar gençler sizlere Cizre den selam getirdim. Orada da coşkulu bir kalabalık vardı. 24 Haziran’ı erkenden kutladık. Bur da olduğu gibi çocuklar annesiz babasız kalmasın diye evladını yitirmesin diye savaşa hayır diyoruz. Suruç’taki saldırı için konuşmak istiyorum. Olay bütün çıplaklığı ile ortadayken her şeyi bildiği halde bugün ülkenin cumhurbaşkanı sürekli toplumu

Bu olay bir provakasyondur. 3 gün önce esnafı tahrik ediyorlar sonra ayrılıyorlar. Sonra oraya silahlarla gidiyorlar. Nerede görülmüş silahlarla seçim çalışması yapıldığı. Onlar bizlere saldırdılar.

Bu olayın failleri bulunmalı yargıya teslim edilmelidir. Olayı çarpıtıyorlar. Türk kamuoyun Suruç’a sahip çıkmalıdır. Bu provakosyonların arkasını kesmek istiyorsak sahip çıkacağız. İnsanımıza sahip çıkacağız. Halkları karşı karşıya getiren ve bundan beslenen bir iktidar var karşımızda. Biz yan yana gelip hep birlikte bu iktidardan kurtulacağız. Cumhurbaşkanı adaylarına sesleniyorum. Suruç olayını geçiştirmeyin. Bu olay önemlidir.

Saldıranlar ellerini kolunu sallayarak dolaşıyor. Herkesin gözü önünde oldu. Vergiyle maaşını alan kamu görevlileri halka hizmet vermekle yükümlüdür. AKP’nin suç içeren talimatlarını yerine getirmekle yükümlü değildir.

Geleceğimize sandığımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Korkmuyoruz çünkü size cesaret bulaştıracağız. Diyor ki Suruç olayının arkasında incenin Demirtaş’ı ziyareti vardır diyor. Bu insanları birbirine kırdırmaktır.

İktidarda kalmak için bunlara her yol mubahtır. Mantığı ile hareket ediyorlar. Buna son vermek elinizde.

# hdp, miting

17 Haz 2018 - 17:26 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.