KANPARALARIN KIZI SAADET’TEN ADAY ADAYI

Milletvekili aday adaylarıyla dikkatleri çeken Saadet Partisine bugün de iki bayan, milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Zeynep Nida Kanpara ve Sevil Ertatar isimli bayanlar Saadet Partisi Kocaeli İl Teşkilatına gelerek, İl Başkanı Nurettin Çelik ile görüştü. Akabinde Saadet Partisi bünyesinde siyaset yapmak istediklerini ifade ederek milletvekilliği aday adaylığı başvurularını yaptılar. Aday adaylarından Zeynep Nida Kanpara, Kocaeli’nin tanınan ailelerinden Kanparaların kızı. Başvuru sırasında ailesinin ve arkadaşlarının desteğini alarak başvuruda bulunduğunu ifade eden Kanpara, Saadet Partisinin elde edeceği başarıdan emin olduğunu söyledi.

ZEYNEP NİDA KANPARA KİMDİR?

İlk ve ortaöğrenimini Karamürsel’de tamamladı. Liseyi Karamürsel İmam Hatip Lisesinde okuduktan sonra, İstanbul Avrupa İslam Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi İlahiyat bölümüne kaydoldu. Burayı derece ile bitiren Kanpara, 2006 yılından beri Anadolu Gençlik Derneği bünyesinde çeşitli vazifeler yapmaktadır. Halen Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesinde Hanım Komisyon Başkanlığı yapan Kanpara, evli ve bir çocuk annesidir.

SEVİL ERTATAR KİMDİR?

1970 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokulu burada okuyan Ertatar, İstanbul’da çeşitli eğitim kurumlarında dersler aldı. 1986 yılında Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine taşındı. Karamürsel’de Milli Gençlik Vakfı bünyesinde çalışmalarını yürüttü. Akabinde Refah Partisi Karamürsel ilçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. 2012 yılında Saadet Partisi Genel Merkezinde Kadın Kollarından sorumlu Bölge Başkanlığı görevine getirildi. Halen bu vazifesine devam eden Ertatar, evli ve üç çocuk annesidir.

06 May 2018 - 21:54 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.