MEHMET IRAK ADAY OLACAK MI?

Yerel seçimlere sürpriz isim. Kocaeli’nin en hareketli hemşehri derneklerinden, merkezi Körfez’de bulunan Kars Ardahan Iğdır (KAI) Vakfının genel başkanı Mehmet Irak’ın ismi aday adaylığı için geçmeye başladı. Bugüne kadar hiçbir adaylık girişi olmayan Irak’ın bu dönem AK Parti’den Körfez Belediye Başkanlığı için başvurusunu yapması bekleniyor.

BAŞTOPÇU DÖNEMİNDE

Bir dönem HAS Parti Körfez İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Irak sosyal anlamda hareketli bir isim. KAI’yı adeta küllerinden doğduran Irak, 24 Haziran seçimlerinde Kars, Ardahan ve Iğdır bölgesinin tüm milletvekili aday adaylarıyla yakından ilgilenmiş, hemşehrileriyle yakın bir diyalog kurmuştu. Muzaffer Baştopçu döneminde Körfez Belediyesinde görev yapan Mehmet Irak’ın yerel yönetimlere yakın bir isim olduğu ifade ediliyor ve 5-15 Kasım tarihleri arasında başvurusunu yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

MEHMET IRAK KİMDİR?

1968 yılında Kars Merkez Akbaba Köyü’nde doğdu. İşçi emekli bir babanın 8 çocuğundan biri. İlk orta ve lise tahsilini Körfez’de tamamladı. Elektronik Haberleşme okudu. Halen Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü’ne devam ediyor. 1986 yılında Refah Parti’de başlayarak siyasi yaşamında partisinin birçok biriminde aktif olarak görev yaptı. Körfez İlim Yayma Cemiyeti’nin kurucularından biri olan Mehmet Irak, Kars Merkez Akbaba Cerme Köyü Derneğinin de kurucusu oldu. Uzun yıllar bu derneğin başkanlığını yaptı. Birçok STK’da görev alan Irak, Refah Partisi, Fazilet Partisi’nde ilçe yönetim kurulu üyelikleri ve HAS Parti’nin Körfez İlçe kurucu başkanlığı görevini üstlendi. 2012 yılında AK Parti’ye katıldı.

18 Eki 2018 - 22:17 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.