MHP’li Altın: Peşkeşe müsaade etmeyeceğiz

MHP Derince Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Altın, Çenesuyu ile ilgili mevcut belediye yönetiminin yanlış işler yaptığını ve MHP grubu olarak bu yanlışlığın düzeltilmesi için olayın takipçisi olacaklarını söyledi...

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan MHP Derince Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Altın şunları söyledi: “2012 yılında dönemin belediye başkanı Aziz Alemdar’ın kendisi tarafından Çenesuyu A.Ş.’nin sermayesi 1 milyon liradan, 8 milyon 400 bin liraya çıkartılıyor. Akabinde batık konumdaki Çenesuyu A.Ş.’nin belediyeye olan 11 milyon liralık kira borcunun, 6 milyon 200 bin TL’sini sermaye artımı yaparak mahsuplaşma yoluyla düşürülüyor. Bu mahsuplaşma 2013 mali yılı bütçe kesin hesap cetveline girerek resmileşiyor. 2012 yılında yapılan bu yanlışlığın telafisi bu ay ki meclisin gündemine alınarak düzeltilmeye çalışıldı. Şimdi soruyorum; Aziz Alemdar neden meclis kararıyla değil de kendi kararıyla Çenesuyu A.Ş.’de sermaye artımı yapmıştır? Gelir giderlerde belediye ile Çenesuyu A.Ş. arasında borç düşürme mahsuplaşma yoluyla yapılması belediye kanununa ve sayıştayın çalışma esaslarına ne kadar uygundur?

TALAN VE PEŞKEŞE MÜSAADE ETMEYİZ

Çenesuyu A.Ş. 6 milyon 200 bin TL belediyeye borcunu kağıt üzerinde ödemiş gözüküyorsa karşılığında fatura ibra etmek zorunda değil midir? Çenesuyu’nun varlıkları bu rakam kadar artmış mıdır? Yapılan bundan önceki yönetimin yanlış uygulamalarını bertaraf etme, kanunları çiğnemesinin üzerini örtme, yolsuzlukları gizlemedir. Nitekim aylardır belediye başkanı Haydar Bulut Çenesuyu A.Ş.’nin gelir-giderlerini denetletmiş, fakat muhalefetten bunu ısrarla gizlemiştir. Belediye başkanın da yardımıyla beraber geçmişte kim milletin hakkını hukukunu yemişse, görevini kötüye kullanmışsa, kim haktan ve adaletten ayrılmışsa bunları bulup halkın nezdinde cezalandırılmasını istiyoruz. MHP grubu olarak da görevimiz süresince ısrarla konuların takipçisi olacağız, bu milletin sırtına basıp kamunun kaynaklarını talan ve peşkeşe müsaade etmeyeceğiz.”

08 Eyl 2014 - 09:03 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.