MİLLET İTTİFAKI MASASI KURULACAK MI?

İl Başkanları masasının seçim döneminde dağılmasının ardından sadece Cumhur İttifakı partilerinin oluşturduğu bir İl Başkanları masası kurulmuştu. Cumhur İttifakı masasının ardından Millet İttifakı masasının kurulup kurulmayacağı merak konusu oldu.

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından, kentimizde faaliyet gösteren siyasi partilerin İl Başkanları bir araya gelerek İl Başkanları masasını kurmuştu. Her ay bir araya gelen başkanlar, kentteki sorunlara çözüm aramıştı. İlk olarak CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın parti tabanının istemediğini söyleyerek masadan ayrılmasının sonrasında 24 Haziran Genel Seçimlerinde partilerin Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak ayrılmasıyla birlikte İl Başkanları masası tamamıyla dağıldı.

ÇALIŞMALARA BAŞLADILAR

24 Haziran Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve BBP İl Başkanı Serhat Duyar’ın seçim sonrası Cumhur İttifakı Başkanları masasını oluşturmasının ardından Millet İttifakını oluşturan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, SP İl Başkanı Nurettin Çelik, İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül ve Millet İttifakını desteklediğini açıklayan DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu’nun yeni bir oluşuma gidip gitmeyeceği merak konusuydu. 5 siyasi partinin konuyla ilgili henüz net bir karar almadığı öğrenildi. Kimi başkanlar masaya sıcak bakarken, kimisi böyle bir masanın kutuplaşmayı arttıracağını dile getirdi.

BİRLİKTE YOL ALDIK

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Daha henüz bana böyle bir davet gelmedi. Ama davet edilirsem tabi ki katılırım. Çünkü Millet ittifakı ile seçim süresince birlikte yol aldık. Aynı masada olup kent sorunlarını konuşmak ve yeni projeler için bir arada olmak isterim” ifadelerini kullandı.

MASA KURULMADI

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, “Henüz bir masa kurulmadı. Zaman içerisinde kurulabilir diye düşünüyorum. Daha önceden Millet İttifakı başkanları ile bu durumu konuşmuştuk. Bir araya gelelim diye. Netleşen bir durum yok” dedi.

BİR ARADA OLMALIYIZ

SP İl Başkanı Nurettin Çelik, “Bu tip hadiseleri öncelikle kendi içimizde değerlendirmeliyiz. Ben tüm İl Başkanlarının bir araya geldiği bir masayı daha faydalı görüyorum. Cumhur İttifakı masası kurulduysa biz hem onlara dahil oluruz hem de Millet İttifakı olarak kendi içimizde çalışmalar yürütürüz. Böyle bir ayrımın toplumu kamçılayacağını düşünüyorum. O yüzden böyle bir çalışma olacaksa bu çalışmada tüm siyasi parti İl Başkanları olarak bir arada olmalıyız” diye konuştu.

KUTUPLAŞMA OLUR

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “Böyle bir konuyu henüz konuşmadık. Gerektiğinde masa kurulması yönündeki fikirleri değerlendiririz. Bence iki kutba ayrılmak gibi olur. Yorum yapmak istemiyorum şu anda” şeklinde konuştu.

FAYDALI OLMAZ

DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Biz Millet İttifakı olarak zaten bir aradayız. Bunun adının masa olup olmaması önemli değil. Eğer ki bir masada tüm İl Başkanları bir arada olmazsa bu kayıkçı kavgasına döner. Benim tarzım olmaz böyle bir tartışma ortamı. Öncesinde olduğu gibi bütün partiler olarak bir arada olursak katılmayı düşünürüm. O zaman böyle bir teklife evet derim. Türkiye seçim sürecinde zaten kutuplaştı. İki ayrı masanın olmasının Kocaeli’ye fayda getireceğini düşünmüyorum” diye belirtti.

14 Tem 2018 - 20:07 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.