SÖĞÜT: 16 OCAK, KOCAELİ İÇİN ONUR GÜNÜDÜR

16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan AK Parti Körfez Belediye Başkan Adayı Şener Söğüt, “Daha o yıllarda basının önemli bir toplumsal aktör olduğunun farkında olan Atatürk, Cumhuriyet’in ilanı gibi büyük bir olayı ilk olarak basın ile paylaşmıştır” dedi.

AK Parti Körfez Belediye Başkan Adayı Şener Söğüt, yayımladığı mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923’te İzmit Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirdiği tarihi toplantıda, Kurtuluş Savaşı boyunca yazılarıyla, yaptıkları haberlerle Milli Mücadele’ye büyük katkılar sunan gazeteci ve yazarlarla ülkemizin geleceğini konuşmuş, onların fikirlerini alarak, Türkiye’nin yeni rotasını çizmiş ve Cumhuriyet’in temellerini atmıştır.

GURUR KAYNAĞI OLMUŞTUR

Bu önemli gün hiç şüphesiz ki Kocaeli ilimiz için ayrı bir gurur kaynağıdır. Demokratik sistemin en önemli unsurlarından bir tanesi olan özgür basın, kişi hak ve hürriyetleri ile meslek ilkelerine bağlı kalmak koşuluyla, haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir misyonu üstlenmektedir. Bu önemli günde basınımızın emektar çalışanlarını saygı ve sevgiyle selamlıyorum, 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

15 Oca 2019 - 15:22 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.