Dilovası Devlet Hastanesi açıldı

Dilovası’nın ilk hastanesi olan Dilovası Devlet Hastanesi dün görkemli bir açılışla hizmete girdi...

Dilovası’nın ilk hastanesi olan 50 yataklı Dilovası Devlet Hastanesinin açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışa Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, AK Parti Dilovası Belediye Başkan Adayı Ali Toltar, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, Kocaeli eski milletvekili Eyüp Ayar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bando takımı mini bir konser verdi. Daha sonra Polisan Ortaokulu öğrencileri Şanlıurfa yöresine ait folklor gösterisinde bulundu.

İRADENİN ESERİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, “Buranın inşaatı başladığında burası sağlık ocağı mı yoksa semt polikliniği mi olacak diye çok soruldu. Bugünkü açılış bunun cevabı niteliğidir. Açılıştan sonra hastanemiz hasta kabulüne başlayacak. 50 bin metrekare arsa üzerinde 8 bin kapalı alanda 45 yatağı olan hastanemiz sizlere inşallah hizmet sunacak. Bir irade ortaya konuldu mu planda olmadığı halde bir eserin nasıl ortaya çıkabileceğinin örneğidir” dedi.

ALLAH BİZE ÖYLE BİR VALİ GÖNDERDİ Kİ

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman,yaptıkları anketler Dilovası halkının hastane istediğini vurgulayarak, “2008 sene sonlarıydı Dilovası Belediye Başkan aday adayıydım yapmış olduğumuz ankette Dilovası halkı devlet hastanesi istiyordu. Göreve geldiğimizde 30 projemiz vardı ama hastane daha önemliydi; çünkü bu halka söz verdik. Projesini hazırladık 50 kere Ankara’ya gittik ama Allah bize öyle bir vali gönderdi ki. Sayın Valimizin sayesinde hastaneyi yaptık. Devlet adamlığı işte böyle olur. Para hazır dedi devlet hastanesi inşaatına başladık” şeklinde konuştu.

DALKILIÇ’A GÖNDERME

Yerel seçimlerin önemine değinen Yaman, “Bu seçim birilerin dediği gibi Alilerin Velilerin seçimi değil bu seçim Yeni Türkiye’nin seçimi. Mevkilerin makamların hiçbir önemi yok büyün mesele daha özgür daha güçlü Türkiye” şeklinde konuştu.

LAF EBELİĞİ YAPMAYIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kendilerini hizmet kadrosu ilan ederek, “Biz hizmet kadrosuyuz. Siyasetten anladığımız halka hizmet üretmektir. Laf ebeliği yapmak orayı burayı karalamak bizim kitabımızda asla ve asla yoktur. Bakın çok güzel bir devlet hastanemiz oldu. Bu ortak çalışmanın güzel örneğidir. Hizmet ehli insanların projeleri nasıl aştığımızın örneğidir” ifadelerini kullandı.

DİLDERESİ ISLAHI BAŞLADI

Başkan Karaosmanoğlu bir müjdede bulunarak, “2014 yılın Eğnerce Kavşağımızı yapacağımız. Dilovası ulaşımı kolaylaşacak. Dilderesi Deresi ıslahı başladı. İnşallah 2014 ‘de bu da bitecek. Sağlıklı güzel bir ilçemiz olacak. Eksiklikleri bir bir giderdik. Ali kardeşimizle birlikte inşallah yolumuza devam edeceğiz” dedi.

SİZLERİN HİZMETKARIYIZ

Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Dilovası halkının hizmetkarı olmaya devam edeceklerini belirterek, “Yapılan tüm hizmetler insanlarımızın insanca yaşaması içindir. Bugün burada verilen bir sözün gerçekleştirilmesinde bulunuyoruz. Eğitimde, sağlıkta ulaşımda söz verdik gereğini yaptık. İnşallah vermiş olduğunuz desteği sürdüreceksiniz bizde sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

DİLDERESİ’NDE ÇAY İÇMEYİ HAYAL ETTİM

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “Dilovası yeni bir ilçe ihtiyacı ve eksiği çok. İhtiyacı nedir bunları art arda sıraladık. Bunlardan bir tanesi hastane idi. Dilovası Belediyesi’ne projeyi hazırlayın dedik. Aslında hastane için 3 milyon bütçe ayırdık. Cemil Başkan 7 milyonluk proje getirdi. Para konusunda sıkıntı çekmeyeceğini öğrenince yola çıktık ve hastanemizi tamamladık. 24 saat burada sağlık hizmetine erişeceksiniz. Devlet olarak vatandaşımızın sağlığını korumak en temel görevimiz. Bazı branşlarda eksiklikler olacaktır. Ama gün ilerledikçe burada her branştan doktor olacak” ifadelerini kullandı. Bir hayalini açıklayan Vali Ercan Topaca, “Dilderesi’nde çay içmeyi hayal ettik. İnşallah kısa zamanda Dilderesi’nde çay içeceğiz” dedi.

RANT GÖKTEN HİZMET OLARAK YAĞDI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bugünün Dilovası’nda bayram günü olduğunu söyleyerek, “Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda karlımızda kimse duramıyor. Bunun güzel örneklerinden birisi 1950-60 yıllarıdır. Menderes, döneminde birlik ve beraberlik için büyük hamleler yaptı. Özal zamanında yapıldı. 2002 yılında AK Parti iktidarı döneminde yapıldı. O güne kadar ranta faize giden paralar AK parti döneminde gökten hizmet oldu Türkiye üzerine ve Dilovası’nın üzerine yağdı. Bugün Dilovası’nın bayram günü. Büyük hizmetler getirdik” dedi.

KARAOSMANOĞLU GİBİ BİR BABA VAR

Bakan Işık konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz iktidara geldiğimizde Dilovası sorun yumağına dönmüş bir beldeydi. İmar yok, yol yok büyükşehir belediyesini aldığımız zaman Dilovası’nı büyükşehir sınırları içerisine aldık. Onun başında da İbrahim Karaosmanoğlu gibi baba var o da zaten Dilovası halkını çok sever hizmeti eksik etmez. Büyükşehir Belediyesi sınırlarına girdiği zaman önce alt yapı sonra üst yapı çalışması yapıldı. Eğitimde en zayıf ilçesiydi. Alt yapı konusunda eğitimde en güçlü Dilovası’nda . Şimdi birileri çıktı diyorki şu işi sana sunacağım. Sende iktidardın neden Dilovası’na endüstri meslek lisesi yapmadın.”

DEVLET ERKANI DİLOVASI’NA GELİYOR

Başkanın selamının getirdim diyen Bakan Işık, “15 Mart’ta Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve meclis başkanımız Dilovası’na gelecek. Yolsuzluk var diyenlere inat Körfez köprüsünün ayağını denize indireceğiz. Cumartesi inşallah köprünün ayağında buluşacağız. Dilovası’nın artık boğaz köprüsü var. Birileri yolsuzluk türküsü söylemeye devam etsin. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

İki müjdeli haber veren Işık,” Batı kavşağını çok güzel yaptık. Eğnerce Kavşağını yapıyoruz. Dilovası giriş çıkışında sorun var. Karayolları Genel müdürlüğüne talimat verdim. Projeyi hazırladılar. Bu yazın giriş ve çıkışını tamamlayacağız. Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı başlayacak. Sanayiye bağlantı yolu yoktu. Ulaştırma Bakanlığıyla görüştük. Şimdi bağlantı yolu ihale içerisinde alacak. Bu da yapılacak. Artık o koskoca tırlar Dilovası içerisinde geçmeyecek. Siz bize her zaman destek oldunuz Allah razı olsun. Bizde bu desteğinizi hizmet olarak size sunmaya çalıştık. Kıskananlara Allah acil şifa versin” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı.

13 Mar 2014 - 11:46 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.