İl Sağlık Müdürü isyan etti: Böyle giderse nasıl başaracağız?

Bayram öncesi sokaklarda yaşanan alışveriş yoğunluğuna karşı İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney adeta isyan etti. Vatandaşı bayram öncesi defalarca uyardıklarını söyleyen Ergüney, “Vaka sıfırlanan ilçelerimizde yeni vakalar çıktı" dedi.

EMEK HEBA OLUYOR

Bayram arifesinde kent merkezlerinde yaşanan alışveriş yoğunluğu karşısında İl Sağlık Müdürü Şenol Engüney adeta isyan etti. Sağlık çalışanlarının, virüs ile mücadele eden kamu personellerinin verdiği mücadele ve emeğin bu yoğunluklar nedeniyle heba olduğunu belirtti. 4-5 ilçede pozitif vaka sayısını sıfırladıklarını ancak yaşanan yoğunluklar nedeniyle yine ilçelerde vakaların görüldüğünü belirten Ergüney, “Böyle giderse nasıl başaracağız?” dedi.

SIFIRLANAN YERDE VAKA ÇIKTI

Koronavirüs ile mücadelede Kocaeli’nin önemli gelişmeler kaydettiği dönemde başlayan bayram alışverişi yoğunluğu karşısında İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney adeta isyan etti. Vatandaşı defalarca alışverişi son güne bırakmama konusunda uyardıklarını belirten Ergüney,“Büyük bir emek ile tam toparladık dediğimizde yeniden vakalar çıkıyor. 4-5 ilçemizde vakaları sıfırladık. Ama yaşanan bu yoğunluğun ardından 5 gündür vaka çıkmayan ilçemizde dahi vaka çıkmaya başladı.

İFTAR VE HASTA ZİYARETLERİ

Çıkan vakaların temas zincirine baktığımızda ya toplu iftar yapılmış ya da hasta ziyaretine gidilmiş. Bu ziyaretler nedeniyle 30-40 vaka çıkan yerler var. Lütfen bir süre daha ziyaretleri erteleyelim. Bunlar yapılırsa nasıl başaracağız. Biz sağlık çalışanları ve bu süreci yönetenler ellerinden geleni yapıyor. Vali Hüseyin Aksoy yönetiminde tüm kurumlarımız canla başla çalışıyor. Vatandaşımızdan ricamız uyarıları dikkate almalarıdır. Bu sokaktaki yoğunluk dışında genel olarak iyi bir noktadayız” dedi.

22 May 2020 - 18:48 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.