SICAK HAVALARDA DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber hava sıcaklıklarında önemli bir artış meydana gelmiştir. Özellikle küçük çocukları, hasta ve yaşlıları etkileyen sıcak hava ve dikkat edilmesi gereken konular ile ilgili Körfez Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzm. Dr. Harun OLGUN ile söyleşi yaptık.

Uz. Dr. Harun OLGUN güneşin etkisini en fazla gösterdiği 10:00-16:00 saatleri arasında yaşlı, çocuk ve hastaların zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi. Dışarı çıkmak için havanın serinlediği akşam saatlerinde çıkmaları konusunda uyardı.

Uzun süre sıcağa maruz kalan insanlarda sıvı kaybının fazla olması nedeniyle kişilerin en az 2,5 litre su içmeleri gerekmektedir diyen doktorumuz tuz konusunda da uyardı. “Terle birlikte sadece sıvı değil tuz kaybı da meydana gelmektedir. Bu ihtiyacı karşılamak için eğer tansiyon, kalp hastalıkları yok ise tuzlu gıdalar yemenin faydası olacaktır. Kronik hastalığı bulunan hastaların özellikle bu dönemlerde özellikle diyetlerine dikkat ederek beslenmeleri çok önemlidir. Yağlı ve baharatlı gıdalardan uzak durulmalı ve tıka basa karın doyurmak yerine daha hafif gıdalarla beslenmek gerekmektedir.” Dedi.

Kişilerin kıyafet seçerken ince, açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Çok fazla terletmeyen ve sıkı olmayan kıyafetler giyilmelidir diyen Uz. Dr. Harun OLGUN “Sık sık duş almanın sıcak havanın olumsuz etkilerini biraz olsun azaltarak kişilerin bu süreci daha rahat atlatmalarını sağlar” dedi. Klima kullanımı konusunda da uyarılarda bulunan doktorumuz klimayı bilinçsizce kullanmak beraberinde de ek sağlık problemleri getirebileceğini söyledi.

17 Tem 2018 - 13:17 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.