9 kişi pozitif! Apartman karantinaya alındı

İzmit'te 10 daireli bir apartmanda toplam 9 kişinin koronavirüs test sonucu pozitif çıkmasının ardından apartman karantinaya alındı. İzmit İlçesi Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesindeki 739 Numaralı 10 daireli apartmanda 3 farklı dairede oturan 9 kişinin Covid 19 test sonucu pozitif çıkmasının ardından kişiler hastanede tedavi altına alındı.

10 farklı dairede toplam 38 kişinin ikamet ettiği apartman ise giriş çıkışların izin verilmeyerek karantinaya alındı.

İzmit Kaymakamlığından yapılan açıklama:

"İzmit İlçesi Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesindeki 739 Numaralı 10 daireli apartmanda 3 farklı dairede oturan 9 kişinin Covid 19 test sonucu pozitif çıkmış ve Hastanelerimizde tedavi altına alınmışlardır.

Söz konusu apartmandaki 10 farklı dairede toplam 38 kişinin ikamet ettiği tespit edilmiştir.

İzmit İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından;

Farklı dairelerde bulaş olması nedeniyle vaka sayısında artma riski olduğu değerlendirilmiş ve bulaşın önlenebilmesi için hayati öneme sahip sosyal izolasyonun sağlanabilmesi amacıyla ; 07.06.2020 tarihinden itibaren söz konusu 739 Nolu apartmanda oturan kişilerin ikinci bir karara kadar ikametlerinde kalmalarının sağlanması,apartmana başkalarının girişine izin verilmemesi ve tam karantina tedbirlerinin uygulanmasına;

1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri gereğince karar verilmiştir.

Karantina tedbiri uygulanan apartmanda oturan vatandaşlarımızın İzmit Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubuna ulaşabilecekleri telefon numarası kendileriyle paylaşılmış olup zorunlu ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubumuz tarafından karşılanacaktır.

Yeni bir dönem olarak yaşamaya başladığımız kontrollü hayat döneminde; belirlenen kurallara uyulması ve alınan tedbirlerin uygulanmasının önemini bir kez daha hatırlatıyor ,herkese sağlık ve mutluluklar diliyoruz...

İnşaallah bu dönemi de hep birlikte atlatacağız..."

07 Haz 2020 - 13:54 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.