Başkan Bulut Gümrüğü geri getiriyor

2010 yılında Körfez ilçesi Yarımca'ya taşınan Derince Gümrük Müdürlüğü, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'un Ankara'da yaptığı girişimler sonucu yeniden Derince'ye taşınıyor...

BAŞKAN BULUT'UN TEMASLARI SONUÇ VERDİ

DerinceGümrük Müdürlüğü'nün farklı bir ilçeye taşınmasının, Derince ilçesinde ticari hayat için dezavantaj olduğunun bilinciyle hareket eden Başkan Bulut, yeniden göreve geldiği günden itibaren Ankara'da çeşitli temaslarda bulundu. İlçe halkının bu yöndeki talebini de dikkate alan Başkan Bulut, bakanlık düzeyinde yaptığı çalışmalardan sonuç aldı. Başkan Bulut'un temaslarının ardından Gümrük Müdürlüğü'nün yeniden Derince'ye taşınması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda onay yazısı imzalandı. Başkan Bulut, Gümrük Müdürlüğü'nün taşınacağı yer için de önceden hazırlığını yapmıştı. Derince Gümrük Müdürlüğü bundan sonra Deniz Mahallesi'nde İSU'nun kullandığı binanın üst katlarında faaliyetlerini sürdürecek. Böylece limanın özelleşip büyük ticari hamleler yapmasıyla beraber Gümrük Müdürlüğü'nün de ilçeye dönmesiyle, başta Deniz Mahallesi olmak üzere Derince ticari hayatını daha canlı günler bekliyor.

OTOYOL BAĞLANTI VE LİMAN ENTEGRASYONU PROJESİ

Bu büyük müjdeyi de Derince halkıyla paylaşan Başkan Bulut 'Biz bütün hizmetlerimizi halkımızın menfaatlerini ve ilçemizin önceliklerini göz önünde tutarak hayata geçiriyoruz. Bu bağlamda limanla ilgili yaşanan özelleştirme süreci ve bunun Derince'nin ticari yaşamına sunacağı katkıyı düşünerek Gümrük Müdürlüğü'nün yeniden ilçemize kazandırılması yönünde çalışmalar yaptık. Bugün itibariyle artık Gümrük Müdürlüğü'nün yeniden Derince'ye taşınacağını halkımıza müjdeleyebilirim. Gümrük Müdürlüğü’nün taşınacağı Deniz Mahallesi’ndeki binanın hazır hale getirilmesi için çalışmalara da başlandı. Ayrıca yine bu kapsamda değerlendireceğimiz otoyol bağlantı ve liman entegrasyonu projemizin tamamlanması ile birlikte Derince, büyük bir kazanım daha elde etmiş olacak. Tüm bu yaşananlar başta Deniz Mahallesi olmak üzere Derince'mizdeki ticari hayatı daha da renklendirecek' dedi.

'BİZİM YAPTIĞIMIZ İŞLERİ, ONLAR HAYAL BİLE EDEMEZ'

Muhalefetin özellikle son dönemde Derince Limanı’na yapılan yatırımları eleştirmesine de değinen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ‘Maalesef ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de muhalefet partisi mensupları yapılan güzel şeyleri görmezden geliyor. Muhalefetteki arkadaşlar kent menfaatlerini bir kenara bırakarak kendi parti menfaatlerini öncelikleri olarak belirliyor. Özellikle son günlerde Derince Limanı ile ilgili yapılan eleştiriler tamamen gerçek dışı, kafa karıştırıcı ve bir nevi sokak dedikodularından öteye geçmemektedir. Biz muhalefetin sokak dedikodularına aldırış etmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim önceliğimiz Derince’lilerin menfaatidir. Halkımızın yararına olmayan hiçbir projeye ne destek oluruz ne de katkı sağlarız. Fakat tüm bu gelişmeler ışığında gerek limandaki özelleştirme süreci, gerekse ilçemize kazandırdığımız projelerimizi eleştiren muhalefeti de aslında doğal karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü bizim yaptığımız işleri onlar hayal bile edemezler' dedi.

26 Eki 2015 - 14:40 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.