Büyükşehir’in Roman projeleri Avrupa’da dikkat çekti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Romanlarla ilgili yaptığı çalışmalarla yurt içinde ve yurt dışında dikkat çekiyor…

Bu tür projeler tüm dünyada farkındalık oluşturuyor.

Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlüğü’nün Avrupa Birliği Teknik Destek ve Bilgi Değişimi (TAIEX) programı tarafından düzenlediği etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli de katıldı. Etkinlikte Türkiye’nin yanı sıra Avusturya, Arnavutluk, Belçika, Bosna Hersek, İngiltere, İspanya, Kosova, Makedonya, Sırbistan ülkelerinin temsilcileri ve Avrupa Birliği’nin çeşitli enstitü ve komitelerinden yetkililer hazır bulundu.

ROMANLARIN SOSYAL İÇERMESİ

Programda Romanların Sosyal İçermesi ve Entegrasyonu için Avrupa Birliği sınırlarındaki genel uygulamalar ve projelerle katılımcı ülkelerde yapılan çalışmalar ve düzenlemeler incelendi. Seminerde farklı yaklaşımlar ve konuya ilişkin gelecek planları ile yapılabilecekler de konuşuldu. Kocaeli’nde Roman vatandaşlarımızın sosyal içermesi ve entegrasyonuna yönelik yapılan çalışma ve projelere dair bir sunumun da gerçekleştirildiği seminerde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda yaptığı çalışmalar takdir topladı.

KOCAELİ FARKINDALIK OLUŞTURDU

“Roman Çalıştayı”, “Uluslararası Roman Festivali”, “Roman Star”, “1 Enstrüman 1000 Roman” gibi etkinlikler ve mehter takımı, tiyatro ve spor eğitimleri ile Bilgi Evleri ve KOMEK kurslarında verilen eğitimlerle hem kentimizde hem de Avrupa’da farkındalık oluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Brüksel’de gerçekleştirilen “Romanların Sosyal İçermesi ve Entegrasyonu Konusunda Yerel Yönetimlere Destek” konulu seminerde Kocaeli’de yapılan çalışmaları anlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Romanlara yönelik yaptığı çalışmalarla 2013 yılında Avrupa Komisyonu Dosta! Ödülü’nü almıştı.

10 Tem 2014 - 10:39 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.