Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avukat alımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yarışma sınavı ile 20 avukat alımı yapacak. Başvurular 27 Aralık'ta sona erecek...

Yarışma sınavıyla avukat alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yarışma sınavı ile Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Trabzon, Kocaeli, Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Kayseri, Samsun, Erzurum ve Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine toplam 20 avukat alınacak. Adayların yarışma sınavına katılabilmesi için, hukuk fakültesinden mezun olması gerekecek. Ayrıca adayların avukat kadrosu için başvuru tarihinin son günü itibariyle avukatlık ruhsatnamesine de sahip olma şartı temel esaslar içerisinde yer alacak. Başvurular, 23 Aralık 2013 tarihinde başlayıp, 27 Aralık 2013 tarihi mesai bitiminde sona erecek. Adayların sınava katılabilmesi için Sınav Başvuru Formunu doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle Bakanlıklar Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekecek.

SINAV SONUÇLARI BAŞARILI OLAN ADAYLARA YAZILI OLARAK BİLDİRİLECEK

Sözlü sınavdan başarı puanı en yüksek olan adaydan başlamak suretiyle, atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday ile bunların yarısı kadar yedek aday isimlerinden oluşturulan kazananların listesi belirlenecek. Başarılı olan adaylara sonuç yazılı olarak bildirilecek. Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, sınav sonuçlarının ilanından itibaren altı ay süreyle geçerli olacak. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren beş gün içinde yazılı olarak komisyona itiraz edilebilecek. Sınavı kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacak. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek.

20 Ara 2013 - 10:26 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.