Derince Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Derince Belediyesi’nin projelendirdiği Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi bugün protokolün katılımıyla açıldı.

Derince Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi açıldı
Derince Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi açıldı
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'mizin açılışını Milletvekili Rümeysa Kadak, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutan Vekili Albay Hikmet Düzgün, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Büyükşehir Koordinatörü Abdullah Köktürk, AK Parti İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP İlçe Başkanı Zeki Omurca, meclis üyelere, mahalle muhtarları, kaymakamlık daire müdürleri ve Derinceli vatandaşlar birlikte gerçekleştirdi.

ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA HAREKET

Sözlerine Derince Belediye başkanını tebrik ederek başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “İçinde yaşadığımız bu evrene saygıyla yaklaşmalıyız. Sahibi olduğumuz, üzerine bir hakimiyet kurduğumuz, sonsuz tüketeceğimiz bir evren yerine içinde o evrenin bir parçası olarak yaşayacağımız, diğer canlılarla bir arada olacağımız, çevreci bir anlayışla hareket etmeliyiz” diye konuştu.

AYGÜN: İSLAMİ GÖREVİMİZ

Büyükakın’ın ardından kürsüye çıkan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Göreve başladığımız günden bu yana halkımızdan gelen en büyük talep sokak hayvanlarının sıkıntısıydı. Yer aradık yerimiz yoktu. Orman bakanlığından tahsisini alarak hemen projelendirdik ve bugünde inşallah açıyoruz. Hayvanlar insanın içini okşuyor ve merhamet duygumuzu arttırıyor. Hayvanlar bize Allah’ın bir emaneti. Onlara bakmak bizim insani ve islami görevimiz. Amacımız bu millete hizmet etmek halka ve hakka hizmet etmektir” şeklinde konuştu.

TESİS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Yenikent Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, No:68 / 2 (Temizlik İşleri Müdürlüğü arkası) adresinde hizmet verecek olan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yaklaşık 3 bin m2’lik alana inşa edildi. Rehabilitasyon merkezinde ameliyathane, muayenehane, veteriner odası, eczane ve sosyal alan bulunuyor. Bunun yanı sıra kedi ve köpek barınaklarının bulunduğu, modern ve konforlu yapısıyla alanında örnek proje olarak nitelendirilen bu tesiste hayvanların ön tedavileri gerçekleştirilebilecek.

29 Oca 2021 - 20:46 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.