DUMLUPINAR GENÇLİK MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün seçim vaatleri arasında yer alan ve özel önem verdiği Gençlik Merkezleri projesi start aldı. İlçede ilk olarak Dumlupınar Mahallesi’ndeki 30 bin m2’lik alana inşa edilen Gençlik ve Spor Merkezi’nin temeli dualarla atıldı.

Gönül belediyeciliği anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bir yandan vatandaşlarla her fırsatta bir araya gelirken diğer taraftan projelerini sırasıyla hayata geçiriyor. Başkan Aygün’ün özel önem verdiği projeler arasında yer alan Gençlik Merkezleri de start almaya başladı. İlçe merkezindeki on mahalleye de yapılması hedeflenen Gençlik Merkezlerinin ilki Dumlupınar Mahallesi’ne inşa ediliyor. Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi’nin temel atma töreni dolayısıyla düzenlenen program protokol ve vatandaşları bir araya getirdi.

PROTOKOL VE VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Yaklaşık 30 bin m2 alan üzerine inşa edilen Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi’nin temel atma törenine Önceki Dönem Başbakan Yardımcısı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, Adnan Pala, İbrahim Şirin, AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İLK KONUŞMAYI BAŞKAN AYGÜN YAPTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan isim Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün oldu. Başkan Aygün, “Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezimizin temel atma törenine hoş geldiniz. Dönemin Milli Savunma Bakanı, Önceki Dönem Başbakan Yardımcımız, Milletvekilimiz Sayın Fikri Işık Beyefendinin destekleriyle belediyemize kazandırılan yaklaşık 30 bin metrekarelik bu alanın temel atma töreninde birlikteyiz. Ne mutlu bize ki halkımıza söz vermiş olduğumuz projelerimizi birer birer hizmete sunuyoruz” dedi.

30 BİN M2’LİK YENİ YAŞAM ALANI

Başkan Aygün, gençliğe yapılan yatırımların önemine vurgu yaparak, “Biliyoruz ki en iyi yatırım gençliğe yapılan yatırımdır. Bu yüzden hedefimiz her mahallemize bir Gençlik Merkezi kazandırmak. 41 seçim vaadimiz arasında yer alan Gençlik Merkezleri projemize bismillah diyerek Dumlupınar mahallemizden başlıyoruz. 30 bin metrekarelik bu alanda kütüphaneden dersliklere, basketbol ve tenis kortlarından yürüyüş parkurlarına kadar tüm unsurlar bir arada olacak. Buraya gelecek çocuklarımız, spordan eğitime kadar, diledikleri tüm hizmetlere ulaşabilecek. 2 katlı gençlik merkezinin yer alacağı bu kompleksimizde alanında uzman eğitmenlerimiz görev yapacak. Dumlupınar’daki bu merkezimizin ardından Fatih Mahallesi Gençlik Merkezi için hemen çalışmalara başlayacağız. Allah’ın izniyle on mahallemizde de inşa edeceğimiz Gençlik ve Spor Merkezlerimizi tamamlayarak çocuklarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

ÖNEMLİ HİZMETLERDE BULUNUYORUZ

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ardından kürsüye çıkan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ise yaptığı konuşmada, “Belediyelerimizin ortaya koyduğu performans siz halkımızın takdirleriyle her seçim döneminde teraziye konuyor ve karar veriliyor. Belediye başkanlarımızın sizlerle seçim dönemi yaptığı akitler var. Zeki Bey, geçmiş dönemde milletvekili olarak partimize önemli hizmetlerde bulundu. Bugün de Derincemizin belediye başkanı. Seçim sürecinde 41 proje ortaya koydu ve samimiyetle, gayretle bu projelerin uygulanması için çalışıyor. Bugün onlardan birinin hep birlikte temelini atıyoruz. Önümüzdeki yıl yaz döneminde açılışının yapılması hedefleniyor. İnşallah bizim umudumuz, yarınlarımızın teminatı gençlerimiz bu tesislerden faydalanır ve geleceğe umutla bakarlar” dedi.

DERİNCEMİZE HAYIRLI, UĞURLU OLSUN

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise yaptığı konuşmada “ Zeki Başkanımız inşallah tüm vaatlerini ve projelerini burada olduğu gibi hızlı bir şekilde hayata geçirecek ve Derince’nin hizmetine sunacak. Ben burada hayata gözlerini açmış bir kardeşiniz olarak Derince’de yapılan hizmetlerden ayrı bir mutluluk duyuyorum. Buralar çocukluğumuzun geçtiği yerler. İnanıyorum ki yapacağımız çalışmalarla Derincemiz daha da güzelleşecek. Ben öncelikle bu alanın belediyeye tahsisi için gayret eden bakanımıza, daha sonra buranın oluşmasında emeği olan milletvekilimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Büyükakın, Dumlupınar Gençlik ve Spor Merkezi’nin Derince’ye hayırlı olmasını dileyerek, sözlerini noktaladı.

SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Siyasetçilerin en mutlu anları bir eser üreterek temel attıkları anlardır. Halkımız Derince’de emaneti Zeki Aygün ağabeyimize, Kocaeli’de Tahir Büyükakın hocamıza teslim etti. 18 yıldır Türkiye’nin her köşesinde toplumumuzun tüm kesimlerine yerelde ve genelde hizmet üretmenin derdindeyiz. Sizler de bu hizmetlerin devamını istediniz ve henüz bir sene bile geçmeden sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu projenin ardından bir çok proje daha peşinden gelecek. Bu yeşil alan değerli bakanımızın öncülüğünde kentimize kazandırılan bir alan. Bu konuda Cumhurbaşkanımızdan, bakanımızdan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bugün gençliğimize hizmet edecek spor alanlarımızdan birinin temelini atıyoruz. Derincemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

EN İYİ SAĞLIK YATIRIMI SPOR ALANLARIDIR

Önceki Dönem Başbakan Yardımcısı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ise yaptığı konuşmada, “Sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Özellikle son on beş yıldaki hizmetlerden sonra Kocaeli’nde yaşamak bir ayrıcalık. Şehrimizin kıymetini bilmemiz lazım. Kocaeli artık gri şehir değil yeşil şehir. Kocaeli’nin en güzel köşelerinden biri de Derince. Denizimiz, sahilimiz, mesire alanlarımız. Muhteşem bir tabiatımız var. Temel attığımız bu alan Savunma Bakanlığım döneminde askeriyeye tahsisliydi. Yapılaşmamak kaydıyla Derince halkının kullanımına kazandırmayı Rabbim bize nasip etti. Akabinde Zeki Ağabeyimiz buraya spor tesisleri yapalım dedi. Aslında buraya yaptığımız sağlık tesisi. Çünkü en iyi sağlık yatırımı spor alanlarıdır. Spor yatırımlarını önleyici sağlık yatırımları olarak görüyorum.” dedi.

ZEKİ AYGÜN HALKIN GÖNLÜNÜ KAZANDI’

Zeki Aygün başkanlığında Derince’de gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerinin sergilendiğini belirten Işık, “Zeki Bey başkan seçildiğinden beri büyük gayret gösteriyor. Kendisini iki noktada taktir ediyorum. Birincisi Fatih Sultan Mehmet in dediği gibi esas olan halkın gönlünü kazanmaktır. Zeki Bey halkın gönlünü kazanacak işleri maşallah güzel yapıyor. Derincelilerle sık sık temas ettiğimde “Başkanımızdan memnunuz” diyorlar. İkincisi de sadece halka dokunmakla kalmıyor Derince’nin ihtiyacı olan hizmetleri hayata geçirmenin gayreti içerisinde çalışıyor. Bizim de görevimiz kendisine destek olup, katkı sunmak. Derince’nin ayrıcalığı var. Büyükşehir Belediye Başkanımız da Derinceli. Zeki Beyle güzel bir hukukları var. Çok daha güzel hizmetlerin alınması için katkıları olacak. El ve gönül birliği ile birbirimize destek vererek, şehrimize hizmet edeceğiz. Siyaset gelir geçer, kalıcı olan insanların gönlünü almaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

2 KATLI GENÇLİK MERKEZİ VE SPORTİF ALANLAR

Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından İlçe Müftüsü Mecit Amil’in yaptırdığı dua ve kurban kesiminin ardından temel atma töreni gerçekleşti. 30 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan Dumlupınar Mahallesi’ndeki proje alanında kütüphane, derslikler, özel ders çalışma odaları, bilgisayar odasının bulunduğu 2 katlı gençlik merkezi, açık futbol, basketbol ve tenis sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, fitness grubu, çocuklar için yaş gruplarına göre oyun alanları ve kaykay pisti yer alacak. Merkeze gelecek olan çocuklar ve gençler, burada spordan eğitime kadar diledikleri tüm hizmetlere ulaşabilecek. Derince’deki ikinci Gençlik ve Spor Merkezi’nin ise Fatih Mahallesi’ne yapılacağı belirtildi.

27 Kas 2019 - 19:54 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.