Elektronik atıklar ödüle dönüşüyor

Körfez Belediyesi’nin okullararası başlattığı ‘Elektronik Atık Toplama Yarışması’ devam ediyor. Toplanan atıklar, geri dönüşüme katkı sağlıyor

Elektronik atıkların doğaya zarar vermemesi ve geri dönüşümü için çeşitli çalışmalar yapan Körfez Belediyesi, farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş, "Elektronik atık çöp değildir” sloganı ile ilçede bulunan okullar arasında yarışma başlatmıştı. Öğrenciler elektronik atıkları (kullanım ömrünü tamamlamış bilgisayar, cep telefonu, radyo, beyaz eşya vb) toplayarak hem çevre bilincini geliştiriyor, hem de geri dönüşüme katkı sağlamış oluyor.

ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞACAK

Körfez’de ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 15 Mayıs. Sonuçlar ise 18 Mayıs’ta açıklanacak. Birinci okula 2 bin lira, ikinci okula bin 500, üçüncü okula da 750 lira ödül verilecek. Ayrıca her 150 kilogram elektronik atığa 1 koli A4 kağıt verilecek. Okulların elektronik atıkları teslim etmek için 500 00 50 numaralı Çağrı Merkezi’ni aramaları yeterli olacak.

30 Nis 2017 - 14:10 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.