Herekeliler, Ramazan Ayının Hazzını Hep Birlikte Yaşadılar

Ramazan ayı ile birlikte sosyal hayattaki değişiklik ve farklılık Körfez’de kendini açık açık hissettiriyor. Körfezlileri gönül sofralarında buluşturan Körfez Belediyesi, hazırlamış olduğu ramazan programlarında her mahallede ramazanın coşkusu yaşatmaya devam ediyor...

İFTAR PROGRAMI İÇERİKLERİYLE DOLU DOLU GEÇTİ

Körfez Belediyesi tarafından HerekeKışladüzü Mahallesinde hazırlanan iftar programında çocuklar oyun grubunda eğlenirken, aileleri de Ramazan ayının bereketini yaşadı. Tasavvuf müziklerinin seslendirildiği iftar programına Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Körfez İlçe Teşkilatı, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞİMDİYE KADAR 25 BİN KİŞİ AYNI SOFRAYI PAYLAŞTI

Mahallelerde kurulan gönül sofrasında ise aynı mahallede oturan vatandaşlar birbirlerini tanıma ve kaynaşma imkânı buluyor. Bugüne kadar Körfez’in mahallerinde kurulan gönül sofrasında 25 binin üzerinde vatandaş aynı anda iftar açmanın huzurunu yaşadı. Ramazan Günleri Etkinliklerinin 25. gecesinde de Başkan Baran, vatandaşları yalnız bırakmadı. Başkan Baran, hazırlanan sofralarda iftar saatini bekleyen vatandaşları tek tek gezerek vatandaşlara ''hayırlı ramazanlar'' diledi. İftara gelenlerle de bol bol sohbet etti.

İFTAR SONRASI ÇAY SOHBETİ

İftar vaktinde dua ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle oruçlar açıldı. İftar sonrası vatandaşlara çay ikramında bulunulan programda, oruçlarını afiyetle açan vatandaşlar belediye tarafından kendilerine ikram edilen çayları yudumlayıp Ramazanın manevi hazzında keyifle sohbetlerini gerçekleştirdiler.

RAMAZAN AYININ BEREKETİNİ BİRLİKTE PAYLAŞIYORUZ

Belediye Başkanı İsmail Baran yaptığı konuşmada, Ramazan ayının önemine vurgu yaparken, ‘Ramazan ayı, gönüllerin yumuşadığı, bereketin arttığı, kardeşliğin derinleştiği, 29 gün boyunca komşuların, kardeşlerin, arkadaşların bir araya geldiği, birlik ve beraberlik için çok önemli bir ay olduğunu belirtti. Başkan Baran düzenlenecek olan Halk İftarına da Herekelileri davet ederek, Ramazan ayının bereketini birlikte paylaşmaya devam edelim, dedi. İftar yemeğine katılan konuklar ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, yemeğe katılan herkese teşekkür etti.

13 Tem 2015 - 13:44 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.