HİZMET-İŞ’TE ERSOY GÜVEN TAZELEDİ

Hak İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi 2’nci Olağan Genel Kurulu’nda 10 yıldır görevi yürüten mevcut Başkan İdris Ersoy, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

HİZMET-İŞ’TE ERSOY GÜVEN TAZELEDİ
HİZMET-İŞ’TE ERSOY GÜVEN TAZELEDİ
Haber albümü için resme tıklayın

Hak İşçileri Sendikaları Konfederasyonu’na(Hak İş) bağlı Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası(Hizmet-İş) Kocaeli Şubesi 2’nci Olağan Genel Kurulu bugün Ramada Plaza Otel’de gerçekleşti. Kongreye; Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekilleri Zeki Aygün, Mehmet Akif Yılmaz, İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, eski Başkanı Ali Korkmaz, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Zefer Mutlu, Erbakan Vakfı Doğu Marmara Bölge Başkanı Mehmet Aras, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz ve çok sayıda sendika üyesi katılım gösterdi.

5 KİŞİLİK YÖNETİM

Kongrenin Divan başkanlığını Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir üstlendi. Yaklaşık 6 bin üyesi bulunan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi'nin kongresinde 11’i doğal delege olmak üzere toplam 131 delegenin oy kullanma hakkı bulunurken, kongre sonucunda 5 kişilik yönetim, 3 kişilik denetim ve 14 kişilik üst kurul delegesi seçildi. 10 yıldır Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanlığı görevini yürüten mevcut başkan İdris Ersoy tek aday olarak girdiği kongrede yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

EMEK VERECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kongrede söz alarak şunları söyledi: “İnsan olarak bizi insan yapan onurlu bir yaşam ancak hak kavramıyla ortaya çıkar. Haktan ayrıldığınız ölçüde insanlıktan çıkar, şerefi, onuru, haysiyeti her şeyi ayaklar altına almış oluruz. Sendikacılığı korkulur halden çıkarmak gerek. Özel sektörde de, kamuda da sendikaların eski eylemlerinden dolayı, yıkıcı, kavgacı tutum sergilendiği sanılıyor. Burada sendikalara büyük iş düşüyor. Hakkı vereceğiz. Emeği vereceğiz ama verdiğimiz emeğin karşılığını da alacağız. Ancak emek vermediğiniz bir şeyin karşılığını beklemekte haramdır. Bu dengeyi sağlamak gerekiyor. Emek vereceğiz. Hak edeceğiz ve hak ettiğimizi alacağız.

FETÖ’ÜN PROJESİ

Sendikalar bir mektep yeri olmalıdır. Bilinçlenme ve kucaklaşmanın gerçekleştiği kurumlar olmalıdır. Bunların hepsi bir arada yürütülmelidir. Bunları yürütmediğimizde her şeyimizi kaybederiz. Görüyoruz ki satılmış fikirler var. Bunlarla mücadele etmenin en güzel yolu çalışanımızı, çocuklarımızı, ailelerimizi bilinçlendirerek vatanımızı daha iyi yerlere getirmektir. Bunun için siyasi olarak bunu gerçekleştirmek için kaliteli bir muhalefete ihtiyacımız var. Ancak yeni türeyen muhalefetler de tamamen FETÖ’nün projesidir”

10 YILDIR GÖREV YAPIYORUZ

Hizmet İş Şube Başkanı İdris Ersoy, “Kongremize katılım gösteren tüm sendika üyelerimize ve kentimizin değerli protokol üyelerine teşekkür ediyorum. 10 yıldır görevimizi icra etmeye çalışıyoruz. Bugün kongremizde yeniden başkanlık görevimize devam etme onurunu üyelerimiz bize bahşetti. Bizde onların bize verdiği bu görevi layıkıyla sürdürmeye çalışacağız. Önümüzdeki dönemde de işçilerimizin hak mücadelesi adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kongremizin tekrardan hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ERSOY’UN YÖNETİM KURULU

İdris Ersoy, Tuğrultan Çağdaş, Muharrem Subaşı, İbrahim Çınar ve İbrahim Özkaraaslan.

04 Şub 2018 - 14:35 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.