İMZACI 21 AKADEMİSYENE GÖZALTI!

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle KOÜ'de görevli 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 12'si gözaltına alındı...

‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bildirisine imza atarak, Doğu'da yapılan operasyonlara tepki gösteren KOÜ’lü akademisyenlere senatonun soruşturma kararının ardından bir müdahale de İl Emniyet Müdürlüğü’nden geldi. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sabah saatlerinde Prof.Dr. Kuvvet Lordoğlu’nun evini bastı. Lordoğlu gözaltına alınarak Derince Kaşkal’da bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Lordoğlu’yla eş zamanlı olarak KOÜ’lü 21 akademisyenin de gözaltına alındığı öğrenildi.

21 AKADEMİSYEN İMZA ATMIŞTI

Hatırlanacağı gibi ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ bir süre önce bir bildiri yayınlamış ve özellikle Doğu'da yapılan operasyonların sona ermesini talep etmişti. Yüzlerce akademisyenin imza attığı bildiriye kentimizde de Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu ve Prof.Dr. Nilay Etiler başta olmak üzere 21 akademisyen imza atmıştı. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü önceki gün yaptığı açıklamada imza atan akademisyenlerle ilgili, “Gereği yapılacak” ifadelerini kullanmıştı.

KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Gözaltına alınan akademisyenlerle ilgili kısa bir açıklama yapan CHP Kocaeli eski milletvekili Prof.Dr. Hurşit Güneş, “Bir fikre katılmayabilirsiniz. Ancak bu o kişinin fikrini söyleme hürriyetini kısıtlama hakkını size vermez. Fikir özgürlüğü ancak kişilik haklarına hakaret edildiğinde özgürlük olmaktan çıkar. Akademisyenleri, katılmadığınız görüşlerinden ötürü gözaltına almanız kabul edilebilir değil. Beğenmediğiniz fikre karşı kendi fikrinizi öne sürmeniz gerekir” dedi.

TERÖRLE MÜCADELE ALDI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük operasyonları İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele ekiplerinin yaptığını söyledi. Küçük, “Terörü övme suçlaması olduğu için operasyonu Terörle Mücadele ekipleri yaptı. Şu anda 21 akademisyen gözaltında. Rutin işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecekler” dedi. Akademisyenlerin sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenilirken, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar sabah erken saatlerde yaptıkları toplantının ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek akademisyenlerin ifadelerine katıldı.

İŞTE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Adem Yeşilyurt, Ar. Gör., Kocaeli Üniversitesi

Aynur Özuğurlu, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Burcu Yakut ­Çakar, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Derya Keskin, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Gül Köksal, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Güven Bakırezer, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Hakan Koçak, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Hülya Kendir, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Kuvvet Lordoğlu, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Mehmet Cengiz Erçin, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Mehmet Rauf Kesici, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Mehmet Ruhi Demiray, Yrd. Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Nilay Etiler, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Onur Hamzaoğlu, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Özlem Özkan, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Ümit Biçer, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Veli Deniz, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Yücel Demirer, Doç. Dr., Kocaeli Üniversitesi

Zelal Ekinci, Prof. Dr., Kocaeli Üniversitesi

15 Oca 2016 - 10:19 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.