KO-MEK, Hayatları Değiştiriyor

KO-MEK Sergi heyecanı Derince sergi açılışıyla devam etti...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi programını Derince açılışı ile devam ettirdi. Derince bölgesindeki kursiyerler, KO-MEK’in hayatlarına farklı bir kapı açtığını belirtti. KO-MEK takı tasarım kursiyeri Özbek Mohira Halmatova , “Türkiye’deki hayatım, KO-MEK Kurslarındaki arkadaşlıklarla renklendi, aldığım kurslar ise bana yön verdi. Sonuç olarak hayatım KO-MEK sayesinde tamamen değişti” dedi.

DERİNCE SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

KO-MEK Derince İlçe Sergisinin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Karabayır , İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, Derince Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet İpekdal, KO-MEK Koordinatörü ve Koordinatör Yardımcıları, Kurs Merkezi Yöneticileri, Kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞBAKAN SEKA’YI KOCAELİ HALKINA ARMAĞAN ETTİ

Sergi Açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli insanına çok değer verdiğini vurgulayarak; “Dünya’nın en değerli varlığı insandır. Bizimde hizmetlerimizin merkezinde insanımız var. Mesela Seka arazisinde karar aşamasında ben, Başbakanımızın yanına gittim ve “Kocaeli Halkı olarak sizden bu araziyi istiyoruz” dedim. Başbakanımızda halkının menfaatlerini, mutluluğunu düşünerek bize o arazinin tamamını verdi. Şimdi Kocaeli’nin merkezi Seka Park oldu. Tabi halkımıza hizmetler parklarla, yollarla bitmiyor. Sosyal Belediyecilik anlayışımızın en güzel örneği olan KO-MEK’te 10 yıldır insanımıza çok önem veriyor. Halkımız kendilerini bu kurslarda sosyalleştiriyor, geliştiriyor, meslek ediniyor. Halkımızı mutluysa biz yöneticilerde daha mutlu oluyor ve geleceğe umutla bakıyoruz” şeklinde konuştu.

KO-MEK PROJESİNİ CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM

KO-MEK’ in düzenlediği Körfez İlçe Sergisinde konuşan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “10 yıldır süren bu projeyi canı gönülden destekliyorum. KO-MEK’te aldıkları eğitimlerle kendilerini geliştiren, sergiye katısı olan tüm kursiyerlerimizi ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

KO-MEK’LE BİR AİLEYİZ

Sergi Açılışında tüm kursiyerler adına konuşan Çınarlı KO-MEK Kurs Merkezi kursiyeri Tülay Kavak, “KO-MEK ile bir aile gibiyiz. Gerek sorunlarımızı, gerekse mutluğumuzu paylaşarak bir nevi rehabilite olup, hayata karşı motivasyonumuzu arttırıyoruz. Bununla birlikte sıcak eğitim ortamında, hiçbir ayrımcılığı yaşamadan, bizlere verdiğiniz değer ile sosyalleşerek birbirimizi anlama fırsatı buluyoruz” dedi.

TÜRK YEMEKLERİNİ KANADA’DA TANITIYORUM

Elli yaşında emekli bir subayım. Emekli Subay olan ve görevi gereği dünyanın birçok ülkesini gezen KO-MEK Kursiyeri Yılmaz Aşçı, “Gezdiğim ülkelerde Türk Mutfağı gibi eşsiz bir tada sahip başka bir ülke görmedim. Ancak bu eşsiz lezzeti ehil ellerden öğrenip tanıtmak gerekirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu KO-MEK kurslarında mutfak bölümünde eğitimin hiçbir yerde böylesine detaylı ve anlaşılır bir şekilde öğretildiğine tanık olmadım. Sık sık gittiğim Kanada’da Türk Mutfağı’nın doyumsuz lezzetini tanıtmak için KO-MEK Kurslarına katıldım. Kurs bitiminde geldiğim, Kanada’da yaptığım yemeklerden inanılmaz zevk alıyorum. Dolayısıyla vermiş olduğum davetlerde misafirlerimin iltifatlarına mazhar oldum. Bu nedenle şahsım adına sonsuz sevinç içerisindeyim. Bana bu öğretilenlerden dolayı KO-MEK’te emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“SEN NEYMİŞSİN FETHİ AMCA”

Derince KO-MEK kurs merkezinin 69 yaşındaki kursiyeri Fethi Süülker, KO-MEK’in fiziksel ve psikolojik olarak onu rahatlattığını belirterek ; “Evde otururken bilgisayar öğrenmeye karar verdim. Bilgisayar kursuna başladığımda acaba ben başarabilecek miyim diye düşündüm. Derslerde başaracağıma inanarak çabaladım. Derste gördüğümüz konuları evde de tekrar ettim. Böylelikle sınavlarda aldığım notlar hem kendini hem de öğretmenimi mutlu etti. Arkadaşlarımdan yüksek not alınca, onlar “sen neymişsin be Fethi Amca” diye bana takıldılar. Kursa gelmenin bana psikolojik ve fiziksel anlamda da iyi geldiğini düşünüyorum” dedi.

KO-MEK’TE HAYAT BULDUM

Derince KO-MEK kurs merkezinde Takı Tasarımı kursuna katılan Mohira Halmatova, eşiyle evlenince Kocaeli’ye yerleştiğini ve KO-MEK bu süreçte tanıştığını belirterek “Kocaeli’nde yalnız kalmamak ve sosyalleşmek için arayıştaydım. Bu süreçte de KO-MEK’in eğitimlerinden haberdar oldum ve kurslara katıldım. Türkçemi burada ilerlettim ve burada olmak beni çok mutlu etti “ dedi.

DERİNCE’DE HEDİYE YAĞMURU

Derince ilçe sergisinde ayın kursiyerlerine hediyelerini Başkan Karaosmanoğlu, kendi eliyle teslim etti. Hediyeleri Pasta Yapımı branşında Esra Karabulut, Bilişim Teknolojileri branşında ise Murat Bayer aldı. Ayrıca sergi açılışında Yenikent KO-MEK Kurs Merkezi kursiyerleri Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na Ahşap Boyama branşında yaptıkları bir eseri hediye etti. Başkan Karaosmanoğlu’na sergide eserleri incelerken de tablolar hediye edildi. Çınarlı KO-MEK Kurs Merkezi kursiyerleri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı’ya da tablo hediye etti.

GEBZE SERGİSİ CUMA GÜNÜ

KO-MEK’in 12 ilçe 12 sergi proğramı Gebze ile devam edecek. Derince’de yoğun ilgi gören KO-MEK İlçe Sergisinin bir sonraki 8 Mayıs Perşembe günü Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

08 May 2014 - 14:01 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.