Komşuda büyük patlama..!

Sakarya’nın Adapazarı ilçesindeki Enka Doğalgaz Kombine Çevirim Santrali’nde patlama sesinin duyulması üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yapılan incelemede patlamanın trafoda meydana geldiği ve maddi hasar oluştuğu öğrenildi.

Komşuda büyük patlama..!
Video için play'e tıklayın

Adapazarı Taşkısığı mevkisindeki doğal gaz kombine çevrim santralindeki bir trafoda akşam saat 18.10 sıralarında bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi.

Patlama sonrasında çevredeki yerleşim yerinde bulunan vatandaşlar panikle evlerinden çıkarak ne olduğunu anlamaya çalıştı

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, patlama sonrası çıkan yangını söndürerek soğutma çalışması yaptı.

Yangın nedeniyle trafoda hasar oluştu.

Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve 112 acil ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yaptıkları ilk incelemede patlamanın santral içerisinde bulunan elektrik trafosundan kaynaklandığı tespit edildi. Patlama sonrası çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü. Olayda yaralanan ise olmadı.

Bölgede oturan vatandaşlardan Mecit Torlak, patlama sesini iki köy uzaktan duyduğunu ifade ederek, “Mesai bittikten sonra patlama olduğunu gördük. Kendi çabalarıyla söndürdüler. Çok büyük bir patlama oldu. Yanımızda okul var patlamanın gündüz olmaması şanstı. Evlerimiz yakında terk ettiler evleri. İki köy ileriden gördüm patlamayı. Çok yüksek sesli patlama oldu. Çoluk çocuk dışarıya döküldü.” Diye konuştu.

#

28 Eki 2021 - 10:32 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.