KÖRFEZ’DE MUHTEŞEM FESTİVAL BAŞLADI

Körfez Belediyesi 42. Altın Kiraz Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Üç gün sürecek olan festival, çok renkli dakikalara sahne oldu...

PROTOKOL ÜYELERİ HALKI FESTİVALE DAVET ETTİ

Ağadere Caddesinden başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı, Kiraz maskotları ve kiraz kızlarıyla birlikte Körfez halkının yoğun ilgi gösterdiği muhteşem festival yürüyüşüne Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Emniyet Müdürü Cenk Özmen, İlçe Tarım Müdürü Semra Koşumcu, Bilge Baran, Meclis üyeleri, daire müdürleri katılarak Körfez halkını festivale davet etti. Yol boyunca vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundular.

KİRAZ ŞERBETİ VE KİRAZ HALKA İKRAM EDİLDİ

Yürüyüş esnasında kiraz kızları tarafından halka ilk kez Körfez’in üreticilerinden satın alınan 5.000 kutu kiraz dağıtımı yapıldı. Körfez halkı, festival yürüyüşünün ilk kez gerçekleştiğini belirterek şaşkınlıklarını izleyemediler. Açılışta tüm Kocaeli halkını davet eden Belediye Başkanı İsmail Baran, bu sene yabancı misafirlerinde katıldığı gerçek bir festivale dönüşen 42. Altın Kiraz Festivalinin farklı içerikleriyle tüm halka hitap eden ve hep birlikte renkli bir hafta sonu geçirmelerini sağlayacak aktivitelerle zenginleştirildiği belirtirken kültürümüzü de yaşatacak bir değer olmasının önemine değindi. Viyadük altında renkli gösterilerle ara verilen kortej yürüyüşü esnasında halka ilk defa üretilen kiraz şerbeti ikram edildi. Dakikalar içinde biten ve çok beğenilen şerbet dağıtımı sonrasında, program halka oyunları ve gösterilerle devam etti. Çocukların da unutamadığı bir festival olan 42. Altın Kiraz Festivalinde Çocuk Eğlence Merkezlerinin yanı sıra eğlence parkurları kuruldu. Sahilde kurulan ve ücretsiz olarak yararlandıkları parkurlarda gönüllerince eğlenen çocuklar festival coşkusunu şölen havasında yaşadı.

YÜRÜYÜŞÜN ARDINDAN GÜNE KONSER DAMGA VURDU

Daha sonra Tuğrul caddesinde devam eden festival yürüyüşü Tütünçiftlik sahilde son buldu. Uzun soluklu yürüyüş sonunda Körfez Belediyesi Tesisleri önünde hazırlanan alanda, koro şefi Aysel Demircan Belediye Türk Sanat ve Türk Halk Müziği Korosu verdiği muhteşem konserle izleyicilere unutamayacakları bir gece yaşatırken adeta kulakların pasını aldılar. Denize nazır izlenen konser izleyenleri mest etti. Geçmişe götüren şarkılar protokol ve halk hep bir ağızdan eşlik etti. Geceye, seslendirdiği şarkıylaKörfez Belediye Başkanı İsmail Baran damgasını vurdu.Büyük ilgi gören konserde THM ve TSM korosu ve solo yapan sanatçılar uzun süre alkışlandılar. Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, koro sanatçılarına çiçek takdimi gerçekleştirirken protokol üyeleri ile sanatçılar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Körfez Belediye Başkanı Baran, bugün Sevindikli Köyünde gerçekleştirilecek olan altın kemer kazanacak ismin belirleneceği heyecanın dorukta olacağı yağlı güreş müsabakalarına tüm Kocaeli halkını davet etti. Pazar günü de sabah 10.00 da başlayacak Avcılık bayramı ve atıcılık müsabakaların da kendisinin de yarışlara katılacağını belirten Başkan Baran, katılımcılara şimdiden başarılar dileğini ifade etti.

13 Haz 2015 - 17:40 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.