ÖDÜLLERİ UMRE OLDU

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Kur’an ziyafeti vardı. Ayrıca yarışmalarda birinci olan iki öğrenciye umre hediye edildi.

Körfez Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. Programa; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu ve İsa Taş, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KUR’AN ZİYAFETİ VARDI

Bu sene ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ temasıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde konuşan İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Müftü Hasan Erdoğan’ın konuşmasının ardından Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant ve Kadıköy Fenerbahçe Camii Müezzini Numan Akbaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Hemen ardından da Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin kürsüye çıktı.

İNSANLARA ULAŞMAK

Kutlu Doğum Haftası’nda her yıl bir tema belirlendiğinin bu yılki temanın da ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ olduğunu belirten Hafız Osman Şahin, önemli konulara değindi. ‘Peygamber olmadan din olmaz. Ve din yaşanmaz’ diyen Şahin, “Öncelikle bunu iyice anlamamız lazım. Hz. Peygamber bize Cebrail vasıtasıyla Kur’an-ı getiren bir peygamberdir. Onlara ne bir harf ne bir ayet ilave edilmemiştir. Peygamberin en önemli görevi tebliğ görevidir. İnsana ulaştırmaktır.

FİTNE VE FESATTAN İBARET

Ama tek görevi bu değildir. Peygamberin Kur’an da bir başka görevi daha var. İnsanlara Kur’anı anlatmak, izaha muhtaç yerleri de açıklamak gibi bir görevi var. ‘Allah’ın kitabı varken Peygamber ne derse desin bizi bağlamaz’ gibi safsatalar tamamen batılıların İslam dünyasına sokmuş olduğu fitne ve fesattan ibarettir” ifadelerini kullandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin daha sonra merak edilen konulara da değindi.

ANLAMALI VE ANLATMALIYIZ

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da konuşmasında, “Efendimiz üzerine söylenen bu güzel sözlerden, okunan güzel kelamlardan sonra konuşmak zor. Ama efendimizi çok iyi anlamak, anlatmak zorundayız. Eğer biz Allah ve Peygamberimizin sevgisini öğretmezsek, birileri çıkıyor ve biz öğretiriz diyerek ajanı yapıyor. Tıpkı FETÖ’nün yaptığı gibi. Din öğreteceğiz diyerek Amerika’ya uşak olmayı, vatana ihanet etmeyi öğrettiler” ifadelerini kullandı.

İKİ ÖĞRENCİYE UMRE

Gecenin sonunda ise Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında iki dalda düzenlenen yarışmada ödül alan öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Hikaye dalında; Körfez İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ravza Çelik, ‘Benim Peygamberim’ konulu tiyatro senaryo dalında da Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi’nden Ece Seval Bayrak ikişer kişilik umre kazandı. İkinci olanlara diz üstü bilgisayar, 3 ve 4’üncü olanlara da tablet hediye edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise ‘Jüri Teşvik Ödülü’ olarak power bank hediye edildi.

# umre

23 Nis 2017 - 12:51 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.