UMUTTEPE ÖĞRENCİ YURDU TAMAMLANDI

Umuttepe’de inşa edilen öğrenci yurdu 430 kişi kapasitesiyle yeni eğitim döneminde hizmet verecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerinin yararlanması için Üçtepeler mevkiinde yurt binası inşa etti. Üç blok halinde yapılan binanın inşası tamamlandı. Öğrenci yurdu yeni eğitim öğretim döneminde tam donanımlı modern yapısıyla öğrencilere hizmet verecek. 7 katlı yurt binasında öğrenciler için her şey düşünüldü.

430 KİŞİLİK

Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ve eğitime destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda eğitime teşvik adına hizmetlerini sürdüren Büyükşehir, öğrencilerin eğitim hayatında barınma ihtiyacını sağlamayı da ihmal etmiyor. Bu doğrultuda Üçtepeler bölgesinde yapılan yurt binasında çalışmalar tamamlandı.

YEDİ KATLI

7 bin 334 metrekare arsa üzerine kurulan yurt binası 3 bin 391 metrekare oturum alanına sahip. 7 kat şeklinde yapılan bina 138 adet 3 kişilik, 4 adet 2 kişilik, 8 adet de tek kişilik odalar olmak üzere toplam 430 kişi kapasiteli. Yapı içinde ayrıca valiz odası ve 550 metrekare genişliğinde bir de sığınak bulunuyor.

TAM DONANIMLI

Umuttepe KOÜ Kampüsü’ne yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta yer alan yurt binasında yatakhaneler, çalışma odaları, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu, sohbet odaları, mescit, çamaşır ütü odası, internet odası, çizim odası, atölyeler bulunuyor. Yapının içinde 132 metrekare fitness salonu, 540 metrekare spor salonu yer alıyor. 162 metrekare okçuluk salonu bulunduran yapı 160 metrekare ayrı spor salonuyla öğrencilerin sportif aktiviteler gerçekleştirmesine imkan verecek.

02 Ağu 2017 - 00:22 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.