Yeni Bir Yaşam Alanı Geliyor

Dumlupınar Mahallesi’nde Garnizon Komutanlığı’na ait askeri alanda inşa edilecek olan yaklaşık 30 bin m2’lik spor ve yaşam alanının hizmete sunulması noktasında çalışmalar başladı...

DERİNCE ARTI BİR DEĞER DAHA

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un ilçeye kazandırmayı amaçladığı önemli vizyon projeler arasında yer alan Dumlupınar Spor ve Yaşam Alanı projesinde saha çalışmalarının startı verildi. Her yaştan insanda büyük hayranlık uyandıran Harikalar Sahili ve Yelken Kafe Projesi ile de bağlantılı olarak Dumlupınar’a yeni yaşam alanı kazandıracak olan çalışma ile Derince artı bir değer daha kazanacak. Proje alanındaki çalışmaları yetkililerle birlikte yerinde inceleyen Başkan Bulut, “Dumlupınar Mahallesi'nde halkımızın hizmetine sunacağımız Spor ve Yaşam Alanı için çalışmalara başladık. Alan içerisinde ilk etapta Tüpraş su ishale hattının deplasesini gerçekleştirdikten sonra sporun her dalına hitap edecek alanda 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası ve bir tane de voleybol sahası inşa edeceğiz” dedi.

600 METRELİK YÜRÜYÜŞ PARKURU

Derince’ye kazandıracakları yeni yaşam alanında takım branşlarının yanı sıra bireysel sportif faaliyetlere de katkı sunacaklarını belirten Başkan Bulut, “Takım sporlarının yanı sıra bireysel branşların da düşünüldüğü proje kapsamında zorluk derecelerine göre hazırlanmış 900 m2 alanımız içerisinde paten pisti, mini golf alanı ve satranç bölümü de yer alacak. 900 metre uzunluğundaki bisiklet parkuru ve 600 metrelik yürüyüş parkuru da burada spor yapmak isteyenlere hitap edecek. Dumlupınar Spor ve Yaşam Alanı projemizde çocuklarımızı da unutmadık. Bölgeye biri engelli çocuklara ait olmak üzere toplam 3 adet oyun alanı inşa edeceğiz. Dış mekan fitness gruplarının da bulunacağı yeni yaşam alanımızdaki mesire alanında kameriyeler, 2000 m2’lik yeşil alan, 300 m2 büyüklüğünde amfi tiyatro ve 45 araçlık otopark da yer alacak” dedi.

10 Haz 2016 - 20:57 - Güncel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.