Başiskele’de spor da da değişim ve gelişim devam ediyor

Başiskele dev spor yatırımlarına ev sahipliği yapıyor...

Sporu ve sporcuyu önemseyen Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ilçeye kazandırılacak yeni spor tesislerinin Başiskele’nin sosyal gelişimine katkı sağlarken, birçok sportif müsabakaların daha modern alanlarda yapılmasına imkan sağlayacağını söyledi.

Başiskele’ye yapılan tüm park ve sosyal alanların içerisine futbol, basketbol, voleybol sahaları yapan, spor aletleri monte eden Başiskele Belediyesi ekipleri ayrıca var olan spor alanlarının bakım ve onarımlarını da sürekli olarak yapmaya devam ediyor. Kullanışlı alanlara sahip olmayan spor tesisleri belediyenin yaptığı düzenleme çalışmalarıyla bugün pırıl pırıl yerler haline gelirken önemli spor yatırımlarının yapıldığı Başiskele Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Başiskele Belediyesi işbirliği ile yeni spor tesisleriyle değer kazanıyor. Yapımı tamamlanan Bahçecik Spor Tesisi bugün Başiskele halkına ve ilçede bulunan 8 amatör spor kulübüne hizmet veriyor.

Futbol sahalarının yanı sıra yaz ve kış aylarında salon sporlarının yapılmasına olanak sağlayan kapalı spor salonu yapımını bir süre önce Yaylacık Mahallesi’nde tamamlayan Başiskele Belediyesi’nin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yeni bir kapalı spor salonu da Karadenizliler Mahallesi’nde yapıldı.

Barbaros Mahallesi’nde FİFA standartlarında yapılan ikinci spor tesisinde çalışmalarda sona yaklaşıldı. Karşıyaka Spor Tesisleri 2 bin 300 metrekare alana inşa edildi. 68x105 ölçülerinde bir futbol sahasında maçları aynı anda 3 bin 400 kişi izleyebilecek. Tesiste gece maçları için sahanın dört bir yanında aydınlatma bulunuyor. Soyunma odaları, duş ve tuvaletlerin de yer aldığı tesiste 300 araçlık otopark olacak.

Başiskele’nin 3. kapalı spor salonlunun temeli ise geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Mahallesi’nde atıldı. Bin 870 metrekare alan üzerine ve 2 katlı olacak şekilde yapımına başlanan 1000 kişilik kapalı spor salonu kısa sürede tamamlanacak.

29 Ağu 2014 - 11:10 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.