Tanker kazasında TIR şoförü tutuklandı

Çayırova İlçesi'nde kimyasal madde 'pentan' yüklü tanker viyadükten uçarak alev alev yanarken, sürücü ise yanarak ölmüştü. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, tankere bir TIR'ın çarptığını belirledi. Yakalanan TIR sürücüsü tutuklandı...

Tankere bir başka TIR'ın çarpması, viyadükten uçmasına sebep olması ve patlama anının güvenlik kameralarına yansıması korkunç detayları ortaya çıkardı. Olay, Pazartesi günü saat 16.00 sıralarında TEM otoyolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Akın E.'nin kullandığı 'Pentan' maddesi yüklü 34 HM 4127 plakalı tanker, Güzeltepe viyadüğünde yaklaşık 20 metreden aşağıya uçtu. Sürücü hayatını kaybederken, tanker büyük bir gürültüyle patladı. Yangın ormanlık alana sıçrarken, alevler yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.

KAZA DEĞİL CİNAYET

Dehşet veren kazanın güvenlik kamerası kayıtları bugün ortaya çıktı. Görüntülerde sağ şeritte ilerleyen Akın E. idaresindeki tankere, sol şeritten bir anda sağ şeride girmeye çalışan başka bir TIR çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden ve yan yatan Akın Ercan idaresindeki tanker, yaklaşık 20 metreden aşağıya uçuyor. Büyük bir patlama yaşanırken hemen arkasından alevler yükseliyor. TEM otoyolunda ilerleyen sürücüler, kısa süreli bir şok yaşıyor. Ender E.'nin viyadükten uçmasına ve ölümüne sebep olan TIR sürücüsü ise arkasına bile bakmıyor.

Olayla ilgili olarak Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı geniş çaplı soruşturma başlattı.

TIR ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Polis, tanker sürücüsünün ölümüne neden olan TIR sürücüsünü yakaladı. Polis, tankere çarpan TIR'ın plakasını belirleyerek aracı Dilovası İlçesi'nde buldu. H.K. tutuklanarak cezaevine konuldu.

23 Haz 2016 - 18:22 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.