Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir yetki daha!

AKP milletvekillerinin imzalarıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan ve önümüzdeki günlerde gündeme gelmesi beklenen Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin kanunlarda ve bir KHK’de değişiklik yapan yasa teklifiyle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni yetkiler verilecek.

BirGün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre, söz konusu değişiklikler hayata geçerse Erdoğan'a, üç kalkınma idaresinin görev sürelerini beşer yıllık dönemler halinde üç kez uzatma yetkisi veriliyor.

HAZİRAN'DA GÖREV SÜRELERİ DOLUYOR

Kamu yatırımlarına gereksinim olan bölgelere bir plan ve proje kapsamında yönlendirilmesi, bu bölgelerdeki tüm kamu yatırımlarının sorumlu bir muhatap tarafından izlenmesi ve koordine edilmesi amacıyla kurulan idarelerin görev süreleri 8 Haziran 2021’de doluyor.

AKP’li isimler tarafından yönetilen ve 'iktidarın arka bahçesi' olarak nitelendirilen idarelerin görev sürelerinin Cumhurbaşkanı tarafından toplam 15 yıl daha uzatılmasına olanak sağlanıyor.

Görev süreleri uzatılacak Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP), Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ile Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (DOKAP) üçü de AKP’liler tarafından yönetiliyor.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYDI

Erzurum merkezli kurulan ve bölgedeki 15 ilin bağlı bulunduğu Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na, Atatürk Üniversitesi’ndeki görevinden istifa ederek 2015 seçimlerinde AKP’den Erzincan Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 4 Ağustos 2020’de atandı.

Aday gösterilmeyen Demirdöğen, önce 2016 Aralık ayında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’ne atandı, oradan da DAP’ın başına getirildi.

KOP’TA ESKİ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ

Görev süresi uzatılacak ve sekiz ili kapsayan Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevinde de son yerel seçimlerde AKP’den Karaman Belediye Başkan Adayı olan ancak seçilemeyen Mahmut Sami Şahin bulunuyor.

2014 yerel seçimlerinde Meram Belediye Meclis üyesi seçilen Şahin, 2019’a kadar beş yıl süreyle Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği ve Konya Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü.

Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Karaman Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen Şahin’i, kalkınma idaresi başkanlığı koltuğuna oturttu. Teklifin TBMM’de kabul edilmesi durumunda görev süresi uzatılacak olan Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nı da yine bir AKP’li, Hakan Gültekin yönetiyor.

2002 yılında AKP Ardeşen ,lçe kurucuları arasında yer alan Hakan Gültekin, 6,5 yıl AKP Ardeşen İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 2009-2013 yılları arasında AKP Rize İl Başkanlığı’nda İl Teşkilat ve İl Seçim İşleri Başkanlığı görevinde bulundu. 2009-2014 yılları arası Rize İl Genel Meclis Üyeliği ve Rize İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulunan Gültekin, 31 Mart 2014 yerel seçimlerde Ardeşen Belediye Başkanı seçildi ve 2019 yerel seçimlerine kadar bu görevde bulundu.

Bir ihale nedeniyle silahlı saldırıya uğrayan, bir arazi nedeniyle de mahkemelik olan Gültekin başkanlığa aday gösterilmedi ancak 24 Ekim 2020’de DOKAP’ın başına getirildi.

17 May 2021 - 10:46 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.