İbrahim Çanakçı; Türkiye’nin yeni büyüme politikasına ihtiyacı var!

DEVA Partisi’nin üç genel başkan yardımcısı ‘Ekonomi Söyleşileri’ kapsamında bugün ilimize geldi. Basın mensupları ile bir araya gelen genel başkan yardımcıları, ekonominin düzelmesi için gereken önerilerini sıraladı.

İbrahim Çanakçı; Türkiye’nin yeni büyüme politikasına ihtiyacı var!
Haber albümü için resme tıklayın

DEVA Partisi’nin üç genel başkan yardımcısı bugün ‘ Türkiye’nin Ekonomik Sorunları ve Çözüm Önerileri Söyleşileri’ programı kapsamında ilimize geldi. Deva Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, DEVA Partisi Dijital Dönüşüm Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, DEVA Partisi Sektörel Politikalar genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir’in ilimizdeki ilk programında basın mensupları ile bir araya geldi. Refiye Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya genel başkan yardımcıların yanı sıra il başkanı Adem Koç, ilçe başkanları ve yöneticiler katıldı.

ŞEFFAFLIK VE TUTARLILIK YOK EDİLDİ

Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarının günlerini kutlayarak konuşmasına başlayan Ekonomi ve Finans Politikaları Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası’nın bağımsızlığının artık kalmadığını belirten ve Türkiye’nin çıkışı için önerilerini sıralayan genel başkan yardımcısı Çanakçı şunları dile getirdi; “Merkez Bankası’nın bağımsızlığı yok sayıldı, sürekli müdahaleler başladı. Para ve finans kesiminde bağımsızlık, şeffaflık, tutarlılık yok edildi.

TÜRKİYE’NİN YENİ BÜYÜME POLİTİKASINI BELİRLEMESİ LAZIM

Türkiye devletinin en büyük finansal skandalı 128 milyar dolar olayıyla yaşandı. Son iki yılda Hazinenin borç stoku iki katından fazla yükseldi. Bütçe de borç faiz bütçesine geldi. Bizim çözüm önerilerimizin ilki ise Merkez Bankası, TÜİK, Hazine, Maliye gibi kurumlar ayağa kaldırılacak. İkinci çözüm önerimizde ise kara delikleri kapatacağız. Varlık Fonuna çok sayıda kurum katılırken bunlar Hazine’nin sırtına 70 milyar TL yük yüklemiş. Bu öneriler hayata geçirildiğinde tekrardan ülkemize güven gelecek ve faizler aşağıya inecek. Türkiye’nin yeni bir büyüme politikasına geçmesi lazım.

TEKNİK OLARAK DEVELASYON AMA DEVELASYON

Mesela inşaat yerine tarım, kredi yerine verimlilik gibi. Parti olarak Sosyal Politikalar Eylem Planını da geçtiğimiz günlerde açıkladı. Lütuf gibi değil bu devletin onurlu vatandaşı olarak sosyal yardımları hakkınız olarak alacaksınız. Biz kendimiz kimin ihtiyacı olduğunu tespit edeceğiz. Zaten bunları yaptığınızda Türkiye yeniden yükselişe geçecektir. Yeter ki doğru insanlar ülkenin başında olsun. Paranın bu kadar değer kaybetmesinin develasyondan farkı yok. Ancak buna teknik olarak develasyon diyemeyiz. Mevcut yanlışlar devam ettikçe Türk lirasının itibar ve istikrar kazanması çok zor görünüyor.”

ATILACAK ÇOK ADIMIMIZ VAR

Son günlerde bir biri ardına açıklanan anketlerle ilgili soruya cevap veren Sektörel Politikalar genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, “DEVA Partisi’nin anketlerde oy oranları 2.5’dan başlıyor, 5.30’lara kadar çıkıyor. Değerlendirmeyi ülke gündemine göre bakmak gerekiyor. Bizim öncelikli olarak tanınırlığımızı arttırmamız gerekiyor. Kongre yapamadığımız il ve ilçelerimiz var. Teşkilatlanma ve tanınırlılıkta ilerlememiz lazım. Bir de Korku İmparatorluğu var, insanlarımız çekiyor, bu da bir etken. Kısaca söylememiz gerekirse parti olarak atmamız gereken çok adım ve alan var. Mahalle mahalle, sokak sokak gezmemiz gerekiyor. Aslında bizim potansiyelimiz çok yüksek. Belki şuan bunun küçük kısmını fiiliyata çevirdik. Teşkilatlarımız oturup saha programlarımız başladıkça durum değişecek. Bize şuan insanlar kulak kabartıyor ama oy olarak şuan yansımadı. Anketler de sonrasında değişecek” diye konuştu.

21 Eki 2021 - 16:47 - Politika



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.