AKBULUT: MESLEKİ DÜZENLEMELERİN YAPILMASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

KSMMMO Başkan Adayı Hamit Akbulut ve ekibi gazetemizi ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan KSMMMO Başkan Adayı Hamit Akbulut, mesleki düzenlemelerin Kamu Gözetim Kurulu tarafından yapılması için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

AKBULUT: MESLEKİ DÜZENLEMELERİN YAPILMASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Haber albümü için resme tıklayın

Hamit Akbulut kimdir?

Aslen Ardahan Posof’lu olup, 1970 yılında Kars’ta doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme mezunudur. 1989 yılında başladığı mesleğine, 2000 yılında Körfez’de büro açarak devam etti. 2013 yılından itibaren İzmit’te mesleğini icra ediyor. Körfez Ticaret Odası ve Kocaeli SMMM Odası’nda çeşitli görevlerde bulundu. Kocaeli Meslekte Birlik Mali Müşavirler Derneği’nin başkanıdır. 2016 Olağan Genel Kurul’da KSMMMO yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Akbulut, evli 2 erkek, bir kız çocuk babasıdır.

Neden göreve talip oldunuz?

Meslektaşlarımızın sorunlarına duyarlı bir oda oluşturmak için göreve talip olduk. Mali Müşavirlik mesleğinde meslektaşlarımızın dayanışmasını esas almak için göreve talip olduk. Yönetmelikler yolu ile meslektaşlarımıza sürekli mali sorumluluklar yüklenmesi bizleri mesleğimizi yapamaz hale getiriyor. Bedelsiz iş yüküne her platformda “HAYIR” demek için göreve talip olduk. 22-23 Haziran KSMMMO Olağan Genel Kurul Seçimleri’nde Meslekte Birlik Grubu adına tüm meslektaşlarımızın oylarına ve gönüllerine talibiz.

Ekibiniz kimlerden oluşuyor?

Meslekte Birlik Grubu 23. Genel Kurul Adaylarımız, şu isimlerden oluşuyor: Yönetim Kurulu: Hamit Akbulut, Ahmet Eser, Ayşegül Bakal, Yüksel Uzuner, Abdülkadir Anık, Cemil Örs, Bülent Gültekin. Disiplin Kurulu: Murat Korkmaz, İlhan Kahrıman, Göknur Büyükyılmaz, Celil Tunç, Mustafa Karakoç. Denetleme Kurulu: Erhan Ayar, Emin Demir, Selim Atabay.

Son 20 yılda meslektaş sayınız yüzde 300 arttı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Bugün üniversitelerin İşletme, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Siyaset Bilimi, Bankacılık, Bankacılık ve Sermaye Piyasası, Finans ve Ekonomi bölümlerinden mezun olanlar mali müşavir sınavlarına girebiliyor. Bu durumda haksız rekabetin doğmasına neden oluyor. Biz tıpta, hukukta ve mühendislikte olduğu gibi ihtisas bir üniversiteden mesleğe girişin sınırlandırılmasını ve meslek ünvanının sadeleştirilmesini savunacak ve bunu sağlayacağız. Mesleki ihtiyaç planlaması ile mesleğe girişlerin kontrol altına alınmasını ve kamudan sınavsız geçişlerin tamamen kaldırılmasını temin edeceğiz. Meslek sınavlarının ezbere dayalı değil, bilgiyi ölçen sınavlar olmasını sağlayacağız.

Mesleki sorunlarınız için nasıl çözümler ürettiniz?

Mesleki sorunlarımızın çözümü, güncelliğini kaybetmiş ve yenilenmesi gereken 3568 sayılı meslek yasamızın değişimi ile mümkündür. Meslek yasamızın günün koşullarına uygun olarak revize edilmesi gerekmektedir. Bu amaç için çalışmaya devam edeceğiz.

MESLEKTAŞLARIMIZA ALTERNATİF İŞ ALANLARI AÇILMALIDIR

Eğitim düzeyi yüksek, birikimli, çalışkan ve adaptasyon düzeyi yüksek meslektaşlarımıza alternatif iş alanları açılmalıdır. Bunun için meslek siyaseti yapacağız ve çözümler üreteceğiz. Arabuluculuk konusunda ısrarlı takipten vazgeçmeyeceğiz. Arabuluculuk noktasında bizim meslektaşlarımız da görev alabileceği halde, bu haktan mahrum bırakıldı. Bu konuyu ısrarla takip edeceğiz ve bir yasal düzenleme ile lehimize sonuçlandırılmasına var gücümüzle çalışacağız.

Mesleğinizin ciddi anlamda nitelikli büro elemanı sıkıntısı yaşamakta olduğunu biliyorum. Bu konuyu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

Meslektaşlarımızın büro çalışanı ihtiyaçlarını karşılamak için, İŞKUR ile işbirliği yapacağız. Odamızda kurs düzenleyerek, mesleğimize donanımlı büro eleman yetiştirilmesine katkı sunacağız. Mesleğe girişlerde adaylardan alınan sınav ücretleri, yüksek tutarlardaki ruhsat bedelleri, aidatlar, eğitim gelirleri ile ilgili olarak üst kuruluşun ve odaların aldığı ücretlerin meslektaşlarımızın lehine olacak şekilde yeniden belirlenmesini sağlayacağız.

Projelerinizden biraz bahseder misiniz?

Beyan sürelerinin gerçekçi ve uygulanabilir bir tarihe göre yeniden belirlenmesini sağlayacağız. Meslektaşımızın müteselsil sorumluluk kapsamında Maliye ve SGK incelemelerinde mağdur olmasını önleyecek düzeltme talep edecek, müteselsil sorumluluğun kapsamı daraltılmasını sağlayacağız. İş hukukundaki sürelere uygun mücbir sebep düzenlemesi yapılması için gerekli çalışmaları yapacağız.

Bedelsiz bir iş yükü altında olduğunuzu düşünüyorum. Neler söyleyeceksiniz?

Bedelsiz iş yüküne her platformda “HAYIR” diyeceğiz. Bordrolu çalışan meslek mensupları için asgari ücret tarifesi yayınlanmasını talep edeceğiz. Maliye vesayetinin mesleğimiz üzerinden kaldırılması, mesleki düzenlemelerin Kamu Gözetim Kurulu tarafından yapılması için çalışmalar yapacağız.

MESLEKİ DAYANIŞMA FONU KURACAĞIZ

Nispi temsilin, odanın tüm organlarında uygulanmasını sağlayacağız.Mesleki dayanışma fonu kuracağız.Bu fondan vefat eden meslektaşlarımızın eş ve çocuklarına sosyal yardımlarda bulunacağız. Haksız rekabet sorununu çözecek standartlar getireceğiz.Mesleki eğitimleri artıracağız. Kariyer eğitimleri dışında, hiçbireğitimden ücret almayacağız.

Yönetime seçilirseniz odanızda neler değişecek?

Meslektaşının sorunlarına duyarlı bir oda oluşturacağız. Vizyon sahibi, çözüm odaklı bir oda oluşturacağız. Hukuka saygılı bir oda oluşturacağız. Nispi aidat almayacağız. Odamızda siyasi değil, meslek ideolojisi oluşturacağız. Diyaloğa açık, işbirliğini önemseyen bir oda oluşturacağız. Bilginin ve bilimin gücünü referans alan bir oda oluşturacağız.

ODAMIZIN BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Mevcut yönetim ile birlikte, odamızın bakış açısını da değiştireceğiz. Danışma kurulu oluşturarak, meslektaşlarımıza mali ve mevzuat danışmanlığı hizmeti vereceğiz. Hukuk kurulu oluşturarak, meslektaşlarımıza hukuk danışmanlığı hizmeti vereceğiz. Tahsilat birimi oluşturarak, meslektaşımızın ücret alacağına yasal takip desteği vereceğiz.

İNTERAKTİF BİR ODA OLUŞTURACAĞIZ

Mesleğe yeni giren meslektaşlarımızdan 3 yıl süreyle yüzde 50 aidat alacağız. Çalışmayan meslektaşlarımızdan oda aidatı almayacağız. Odamızı eğitim, kültür, sanat ve sporun merkezi olan sosyal bir yapıya kavuşturacağız. İnteraktif bir oda oluşturacak ve e-uygulamaları geliştireceğiz. Meslek içi zorunlu eğitimlerin ücretsiz yapılmasını sağlayacağız. Verdiğimiz yoğun emeğin karşılığı ücretin ödenmesini sağlayacağız.

19 Haz 2019 - 17:44 -


TÜM RÖPORTAJLAR GÖSTER


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.