BAŞHEKİM CANTÜRK İKİ YILDA YAPILANLARI ANLATTI

Prof. Dr. N. Zafer Cantürk’ü Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’ndeki Başhekimlik makamında ziyaret ettik. Ziyaretimizde Dr. Cantürk’e Başhekimlik döneminde yapılanları ve yapmayı arzuladıklarını sorduk.

Dr. Zafer Cantürk dergimize yapmış olduğu açıklamalarda şunları söyledi: “2014 yılının sonunda üniversite rektörlük seçimini müteakip rektörümüz tarafından başhekim olarak atandığımızda hastanemizin 100 Milyon TL firma ve 10 Milyon TL tediye borcumuz vardı. Buna rağmen hastanemizde verimliliği ve çalışma performansını artırmamız yanında rektörümüzün girişimleri Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakan Fikri Işık Bey’in teveccühleri ve desteği ile hastanemize verilen 80 Milyon TL’yi en uygun şekilde kullanarak halen firma borcumuzu 70 Milyon TL’ye indirdik. Önümüzdeki aylarda bu borcun 50 Milyon TL’ye ineceğini öngörüyoruz. Geçen ay itibari ile SGK ile yapılan anlaşmamız çerçevesinde SGK’nın bize yapacağı ödemeler sabit hale getirilmiştir. Bu süreçte hastanede verdiğimiz hizmetleri de aynı şekilde artırdık. Bu tedbirleri almasaydık hastanemizin borcu 200 Milyona ulaşırdı. Çünkü borçlu iken hem daha pahalıya mal alıyoruz, hem de devletin bize bunlar için verdiği ücret, çoğu zaman hizmeti karşılamıyor. Bu arada asgari ücretin artması, cari giderlerin yükselmesi de söz konusudur. Buna rağmen 2 yıl içerisinde başta rektörümüz olmak üzere, belediyelerimizin ve bağışçılarımızın desteği ile aşağıdakileri gerçekleştirdik.”

1-) 2014 sonu itibari ile 2000 kişi/gün poliklinik sayımız 2016’da 2500’e bu ay itibari ile 2500-2900 kişi/gün’e ulaştı.

2-) Normal poliklinikler yıllık 630.000 iken 60000 civarında özel hoca poliklinikleriyle de hizmet veriyoruz.

3-) Hastanemizde çekilen PET-CT sayısını günlük 5’den 12-15’e çıkardık. Galium ve Lutesyum tedavileri başladı.

4-) Diyaliz Ünitesi 12’den 24’e çıkarıldı.

5-) Görüntüleme hizmetlerinde (MR, BT ve Ultrason) sayılarında artış ve 24 saatlik hizmet imkanı sağlandı.

6-) Tüm yatakların %80’i otomatik yataklarla değiştirildi. Refakatçi koltukları yenilendi. Bekleme salonları yeniden düzenlendi.

7-) Ameliyathanemiz standartlara ulaştırıldı. Yoğun bakımlarımız daha iyi imkanlarla artırılıyor.

8-) Radyoloji Ünitemiz daha ferah hale getirildi.

9-) Kardiyoloji Anjio Ünitesi ve Gastroenteroloji yeniden düzenlendi.

10-) Hastane kantinleri 24 saat çalışır hale ve geniş hale getirildi.

11-) Hastanede 4 adet yangın merdiveni ve 2 adet Acil durum asansörü yapıldı.

12-) En önemli sorunlarımızdan biri olan otopark meselesine yönelik olarak Kent Ormanı karşısında 8 dönüm alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi katkıları ile kullanılır hale getirildi. Vale-Parking hizmeti verilmeye başlandı.

13-) Hastane çevresinin çit ile çevrilmesi ve çiçeklendirilmesi yapıldı.

14 -) Yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği ile hastane kampüsüne giriş yolu alt yapısı ile otobüs durakları yeniden yapılmaya devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün desteği ile önümüzdeki günlerde ve aylarda ise;

1-) 5 katlı ve 25.000 m² yeni poliklinik binası ihale edilecek.

2-) Cumhurbaşkanımızın direktifi ile bize verilen Radyoterapi cihazı kurulacak.

3-) Hasta ziyaret saatleri yeniden düzenlenecek ve öğretim üyesine ulaşabilme imkanı artırılacak.

4-) Kronik Yoğun bakım yatağımız iki katına çıkarılacak sigara içilmesini engellemeye çalışacağız sigara içim alanı oluşturacağız.

6-) Hastane önündeki köpeklere zarar vermeden, hastane önündeki olumsuz görüntüler giderilecektir.

7-) Acil Servis yeniden şekillendirilecek.

8-) Hastanemiz için her zaman tehlike olarak görülebilecek yangına yönelik duman tahliye sistemi ve mutfak ile çamaşırhane alanlarının hastane dışına taşınmasını sağlayacağız.

9-) Özel odalarımızın sayısı artırılacak.

24 Şub 2017 - 09:46 -


TÜM RÖPORTAJLAR GÖSTER


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.